fbpx
Сьогодні
09:55 12 Лип 2023

Президентка Єврокомісії вважає, що Україна швидко рухається до вступу в Євросоюз: успіхи вражають

English version here

Україна, якщо збереже поточний темп реформ, то зможе швидко досягти успіху у процесі вступу до Європейського Союзу.

Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, пише ЄП.

Очільниця Єврокомісії також прибула на саміт НАТО у Вільнюсі. Фон дер Ляєн зазначила, що як президентка ЄК не може коментувати питання членства України у НАТО. Проте вона відзначила успіхи Києва на шляху до членства в ЄС.

"Швидкість, з якою Україна рухається на шляху до членства в ЄС, вражає. Це процес, який заснований на заслугах, і ентузіазм та інтенсивність, з якими Україна реформується, швидко наближають її до членства в ЄС.

Я впевнена, що якщо вони продовжуватимуть так і далі, якщо збережуть швидкість, успіх буде скоро. Це чудовий приклад того, як можна швидко рухатися до членства в ЄС, якщо ви виконуєте необхідні вимоги", підкреслила очільниця Єврокомісії.

Окрім того, президентка Європейської комісії вважає, що члени Північноатлантичного Альянсу можуть надати Україні низку гарантій безпеки, що полягають у забезпеченні країни необхідним озброєнням, до того, як вона приєднається до НАТО.

Нагадаємо, Урсула фон дер Ляєн у 500-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну запевнила, що ЄС і надалі підтримуватиме Київ.

Довідка

Як писала Рубрика, 29 червня, президент Володимир Зеленський під час виступу на засіданні Європейської ради заявив, що історичний час, щоб почати переговори про членство України в Європейському Союзі, настав.

Країна готова до початку переговорів про членство, і її прогрес у виконанні рекомендацій Єврокомісії варто зафіксувати.

Відмітимо, що 6 липня, президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Республіки Болгарія Ніколай Денков підписали Декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: