fbpx
Сьогодні
22:20 06 Тра 2024

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, - Волошин

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак російських окупантів у місті немає.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника ОСУВ "Хортиця" Назара Волошина в ефірі телемарафону.

"Ситуація навколо міста Часів Яр така, що Сили оборони контролюють обстановку. За минулий тиждень і на сьогодні ситуація навколо міста не змінилася, активні бойові дії тривають вдень і вночі. Однак російська пропаганда періодично робить інформаційні вкиди, що їхня армія вже увійшла у місто. Жодних територіальних успіхів ворога там останні дні немає. Російської армії в місті немає", – розповів Волошин.

Він також спростував інформацію з мережі про те, що ЗСУ нібито підірвали міст через канал Сіверський Донець – Донбас.

"Навпаки, наші підрозділи відбудовують той міст, щоб мати шляхи сполучення. І коли йшов процес, і наша вантажівка привезла будівельні матеріали, по ній влучив FPV-дрон. Ніхто не загинув, вантажівку було пошкоджено. ЗСУ контролюють ситуацію і на тому напрямку", – зазначив речник.

Напередодні російські пропагандисти поширили відео з вантажівкою у вогні біля мосту. Волошин розповів, що в момент, коли вантажівка підвезла будівельні матеріали, по ній влучив дрон. За словами речника, ніхто не загинув, але автомобіль справді пошкоджений.

Що відомо про наступ росії на Часів Яр

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіянам поставили задачу захопити місто Часів Яр під Бахмутом до 9 травня. Захоплення міста створить умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації.

Та в ISW вважають, що армія рф може не встигнути захопити все місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня, а лише зайти до його східного району. Проте нестача артилерії та засобів ППО в ЗСУ, дозволить  російським загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення міста.

Зі слів Головнокомандувача ЗСУ Сирського, обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася, адже після проведення у рф президентських виборів, російські війська значною мірою активізували наступальні дії.

А нещодавно бійці штурмового батальйону "Чорний лебідь" 255-ї ударної групи Збройних сил України, які на сьогодні воюють на східному фронті, продемонстрували сучасний стан Часового Яру.

При цьому в ГУР не виключають, що втрата Часового Яру – це питання часу, але наразі ЗСУ роблять все можливе, щоб такого не допустити.

Також у ЗСУ заявили, що без контролю над Часовим Яром, росіяни навряд чи зможуть просунутися далі, на Краматорський та Костянтинівський напрямки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: