fbpx
Сьогодні
21:06 26 Жов 2023

Рішення може стати найсильнішим у десятилітті: Україна чекає рішення ЄС про перемовини, - Зеленський

English version here

Рішення лідерів держав-членів Європейського Союзу щодо перемовин з Україною може стати одним з найсильніших у десятилітті.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до учасників засідання Європейської ради на рівні лідерів держав ЄС, цитує Рубрика.

Голова держави зауважив, що Україна намагається виконати всі рекомендації Європейського Союзу щодо майбутнього вступу. При цьому він згадав про підписання закону про фінансовий моніторинг політично значущих осіб напередодні.

"Україна практично реалізувала сім рекомендацій Єврокомісії – і рішення, які були простішими, і рішення, які були складними для політиків. І ми розраховуємо на вашу єдність у відповідь – на рішення про початок переговорів щодо вступу України у Євросоюз", підкреслив він.

Зеленський наголосив, що саме з погляду утвердження безпеки варто розглядати й ключовий для Європи геополітичний прояв єдності – єдність щодо питання розширення Євросоюзу.

"Зрозуміло, що шлях кожної нації в ЄС – це робота, заснована на заслугах і на інституційному розвитку. Україна виконує таку роботу. Повністю. Навіть попри повномасштабну війну, ми не просимо винятків із загальних правил", зауважив Президент.

Український лідер зазначив, що наразі Україна розраховує на рішення про початок переговорів щодо вступу України у Євросоюз.

"Це ваше рішення стане одним із найсильніших у цьому десятилітті, і багато в чому воно визначить увесь подальший шлях Євросоюзу", – підкреслив Зеленський.

На думку Зеленського, це рішення "багато в чому визначить увесь подальший шлях Євросоюзу".

"Або виграє вся наша з вами Європа разом з Україною, разом із Молдовою, а в перспективі – разом із Грузією та Білоруссю, або… виграє минуле. Я впевнений, ви всі – на боці сучасної Європи. Ми повинні перемогти", – підсумував президент.

Що відомо про вступ України до ЄС

Нагадаємо, що  у липні президент Володимир Зеленський у Вільнюсі обговорив із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем можливість наприкінці року почати переговори про членство України в ЄС.

Раніше очільниця ЄК заявляла, що Україна, якщо збереже поточний темп реформ, то зможе швидко досягти успіху у процесі вступу до Європейського Союзу.

Як писала Рубрика, Урсула фон дер Ляєн у 500-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну запевнила, що ЄС і надалі підтримуватиме Київ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: