fbpx
Сьогодні
13:59 31 Жов 2023

МЗС України: в Ізраїлі та Секторі Гази вже загинули 25 українців

Фото: Associated Press

За даними посла Держави Ізраїль в Україні внаслідок збройного конфлікту ХАМАС та Ізраїлю загинули 25 українців, таку ж цифру називає і Міністерство закордонних справ України, однак уточнює, що 21 людина загинула в Ізраїлі, а ще 4 − в Секторі Гази.

Про це пише Рубрика, посилаючись на посла Держави Ізраїль Міхаеля Бродського на пресконференції в Укрінформ та пресслужбу МЗС у коментарі "Українській правді".

"З числа загиблих нам відомо про 25 громадян України, які загинули в результаті нападу терористів", зазначив Бродський.

Він зауважив, що більшість із них мали подвійне громадянство, і їхні сімʼї знаходилися в Ізраїлі.

Посол додав, що з приводу двох загиблих громадян зверталися, щоб поховати їх в Україні. Більшість же будуть поховані в Ізраїлі, тому що там живуть їхні сімʼї.

У МЗС України "Українській правді" повідомили, що українська сторона підтверджує загибель в Ізраїлі 21 українця та ще 4 − в Секторі Гази.

"МЗС України підтверджує загибель в Ізраїлі 21 українця. 1 людина вважається зниклою безвісти. У Секторі Гази − 4 загиблих, серед яких 3 дітей, а також 6 поранених", повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Що відомо про українців в Ізраїлі

Як писала  Рубрика, спочатку повідомляли після нападу терористів ХАМАС на Ізраїль із сектору Газа дві громадянки нашої країни загинули.

Раніше, 11 жовтня, у МЗС повідомляли, що троє громадян нашої держави загинули внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, що українським дипломатам вдалося евакуювали неповнолітнього хлопчика із міста Сдерот. Він отримав поранення внаслідок нападу бойовиків ХАМАС.

11 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук також повідомив, що для наших громадян, які залишилися в Ізраїлі, вдалося організувати українському посольству перший евакуаційний рейс.

16 жовтня з аеропорту Бен Гуріон (Тель Авів) рейсом авіакомпанії HiSky до міста Клуж (Румунія) відлетів другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, з яких 107 жінок та 23 дітей.

Станом на 18 жовтня було відомо, що загинули 23 українці внаслідок терористичних атак угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Четвертий евакуаційний борт з 79 громадянами України вилетів з Тель-Авіва до румунського Бухареста. Повідомляється, що борт вилетів з аеропорту Бен Гуріон (Тель Авів) 19 жовтня о 22:30 за місцевим часом.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: