fbpx
Сьогодні
12:58 31 Жов 2023

Умєров запевнив, що зброї буде більше

Фото: pravda.com.ua

Міністр оборони Рустем Умєров на зустрічі з міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним обговорив питання збільшення виробництва зброї для фронту та спрівпрацю з міжнародними партнерами.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook очільника оборонного відомства.

Міністр запевняє, що озброєння буде більше.

"З командою провели зустріч з міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олександром Камишіним і його командою.

Обговорили збільшення виробництва зброї для фронту і кооперацію із іноземними партнерами. Зброї буде більше!", написав він.

Нагадаємо, що нещодавно Камишін заявляв, що попри нарощування виробництва боєприпасів на вітчизняних заводах, Україна потребує постачання від країн-партнерів.

"Ми кратно нарощуємо виробництво боєприпасів на вітчизняних заводах, але рівень споживання на фронті сьогодні є такий, що жодна країна світу, навіть якби всі країни вільного світу об'єднати, то виробничих спроможностей не вистачить, щоб вийти на рівень нашого споживання.

Тому дійсно, навіть попри нарощування нашого виробництва, ми все ж таки опираємося на постачання від країн-партнерів", наголосив він.

Своєю чергою заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв також пояснив, що Україна щомісяця збільшує виробництво снарядів, щоб мати змогу максимально самостійно забезпечувати себе боєприпасами.

Крім того, він розповів, що вироблені в Україні снаряди коштують втричі дешевше, ніж закордонні.

Що відомо про надання засобів ППО українським Силам оборони

Як відомо, за останні 20 місяців Захід поставив Україні низку засобів протиповітряної оборони:

  • найсучасніші системи Patriot та IRIS-T,
  • танки, що оснащені зенітними гарматами,
  • понад 2 000 переносних ракет Stinger.

Минулого тижня канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив, що його уряд надасть Україні ще три батареї сучасних засобів протиповітряної оборони, включаючи ще одну систему Patriot. Це відбудеться у рамках того "зимового пакета" на суму майже 1,5 мільярда доларів.

Окрім того, Велика Британія спільно з іншими країнами-партнерами передасть Україні додаткові системи протиповітряної оборони та обладнання для розмінування.

Також 26 жовтня Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму 150 мільйонів доларів.

У Пентагоні окремо уточнили, що пакет військової допомоги містить зокрема:

  • додаткові боєприпаси для систем протиповітряної оборони NASAMS,
  • ракети AIM-9M для ППО,
  • зенітні комплекси Stinger.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: