fbpx
Сьогодні
Відео, фото 14:58 29 Кві 2024

Четверо загиблих і щонайменше 100 поранених: у США Оклахомою пронісся торнадо

Фото: AP Photo / Ken Miller

Американським штатом Оклахома пронісся торнадо, який зірвав дахи з будинків та залишив тисячі людей без електрики. Унаслідок стихійного лиха понад сто людей отримали поранення та четверо загинули, зокрема немовля.

Про це пишуть Reuters та Associated Press, передає Рубрика.

Понад 20 000 людей залишаються без електрики через кілька годин після того, як торнадо почався пізно ввечері в суботу.

Найбільших руйнувань зазнало місто Сульфур, де проживає близько 5 000 осіб, там торнадо знищив багато будівель у центрі міста, перекинув автомобілі та автобуси і позривав дахи з будинків у радіусі 15 кварталів.

За словами губернатора Оклахоми Кевіна Стітта, близько 30 людей отримали поранення в Сульфурі, в тому числі ті, хто перебував у барі під час торнадо.

Фото: скриншот відео

За даними Департаменту з надзвичайних ситуацій штату Оклахома, лікарні по всьому штату повідомили про близько 100 постраждалих, в тому числі людей, які, очевидно, були поранені уламками.

Серед загиблих було немовля, повідомив директор управління з надзвичайних ситуацій округу Г'юз Майк Докрі.

Представники Білого дому повідомили, що президент Джо Байден у неділю розмовляв з губернатором Стіттом і запевнив у повній підтримці федерального уряду.

Смертоносна погода в Оклахомі додалася до десятків повідомлень про торнадо, які з п'ятниці спричинили хаос у центральній частині країни. У неділю стало відомо про ще одну смерть в Айові. Влада округу повідомила про смерть чоловіка, який отримав важкі поранення під час торнадо в п'ятницю.

В Оклахомі влада повідомила, що торнадо в місті Сульфур почався в міському парку, а потім пронісся через центр міста, перевертаючи автомобілі і зриваючи дахи і стіни з цегляних будівель. У будівлях, що залишилися на місці, вибило вікна та двері.

Поблизу міста Холденвілль торнадо забрав життя двох людей і пошкодив або зруйнував більше десятка будинків, згідно з повідомленням Служби екстреної медичної допомоги округу Г'юз.

Ще одна людина загинула на шосе поблизу міста Марієтта на півдні Оклахоми, повідомили представники влади штату.

Сильні дощі, які прийшли в Оклахому разом з торнадо, також спричинили небезпечні повені і необхідність рятувальних робіт на воді. За межами Салфура підвищення рівня води в озерах призвело до закриття Національної зони відпочинку Чикасо, де шторми зруйнували пішохідний міст.

У неділю Стітт видав указ про введення надзвичайного стану в 12 округах через наслідки негоди.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: