fbpx
Сьогодні
15:25 29 Жов 2023

Українські прикордонники поблизу Авдіївки "приземлили" черговий російський літак 

Фото: З відкритих джерел

Воїни підрозділу Державної прикордонної служби, які у складі українських Збройних Сил стримують атаки російсько-окупаційних військ на Авдіївському напрямку, знищили російський літак.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника ДПСУ Андрій Демченко в коментарі УП.

Як розповів офіцер, розрахунок ПЗРК прикордонного підрозділу збив ворожий бойовий літак біля Авдіївки.

За попередньою інформацією, це штурмовик СУ-25.

"Зенітна ракета, випущена прикордонниками з переносного комплексу, уразила повітряну ціль. Літак противника задимівся, почав втрачати висоту й зник за обрієм", зазначив Демченко.

Також українські захисники показали відео, на якому видно, як оборонцям вдалося розбили російську колону, що намагалася прорвати оборону у Донецькій області біля Красногорівки.

Окрім того, за даними британської розвідки, під Авдіївкою російська армія зазнала одних із найгірших втрат за 2023 рік, і ймовірно, запити командування знову розходяться з реальними можливостями військових.

Нагадаємо, що загалом минулої доби, 28 жовтня, Сили оборони ліквідували ще понад 600 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали понад 299 тисяч солдатів.

Своєю чергою командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський заявив, що на Мелітопольському напрямку українські Збройні сили продовжують проводити наступальну операцію.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Після так званого "затишшя", в Авдіївці фіксується нове загострення. російські загарбники не полишають спроб захопити місто.

Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки постачання гуманітарної допомоги в місто наразі призупинено, проте резервів вистачить на три місяці.

На думку військових аналітиків з ISW перша російська наступальна операція в районі Авдіївки 10 жовтня призвела до значних втрат російської техніки. Проте російські війська перегрупувалися та знову розпочали наступ.

У британській розвідці стверджують, що на Донеччині активні штурми окупаційних військ у районі Авдіївки призвели до збільшення втрат в армії рф у війні проти України на 90%.

У ГУР вважають, що Авдіївка є воротами у Донецьк та до всієї Донецької області. 

Також окупанти намагаються перерізати дорогу до Авдіївки, ускладнюють евакуацію і постачання гуманітарної допомоги.

Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун, розповів, що кількість штурмів 24 жовтня біля Авдіївки стала дещо меншою. Практично удвічі. Якщо позавчора було 57 боєзіткнень, то вже вчора було 28.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: