fbpx
Сьогодні
09:52 19 Жов 2023

Від вчора в Авдіївці фіксують нове загострення

Фото: facebook Генштаб ЗСУ

Після так званого "затишшя", від учора в Авдіївці фіксується нове загострення. російські загарбники не полишають спроб захопити місто.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на коментар начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша в ефірі телемарафону.

"Обстріли тривали всю ніч. Цілодобово ми чуєм з позицій стрілецькі бої. Гатять вони з всього, що є. Умовне "зниження" градусу напруги, яке декілька днів був на нашому напрямку, нажаль вчора ми спостерігали навпаки загострення, збільшилась кількість обстрілів по території громади, збільшилась кількість авіаракетних ударів, не тільки по нашій та по сусідній, Очеретинській громаді", – розповів він..

Барабаш констатує – ворог не залишає спроб оточити місто, "знайти шпоринки в смузі оборони" ЗСУ.

"Ну і всі свої невдачі вони компенсують кількістю і масованістю артилерійських і авіаракетних ударів", – додав голова МВА.

По лінії фронту, за словами голови МВА, не так все спокійно, а по громаді було більш-менш спокійно. Правда, були хаотичні "прильоти" по старій та центральній частинам міста.

"На ранок вони (окупанти, – ред.) "завелись". Вже два масованих обстріли з ранку. Перший – в 6:05 до 6:45, другий з 7:00 по старій частині міста окупанти вдарили масовано – і ствольною артилерією, і "Градами", – розповів Барабаш, додавши, що інформації про постраждалих не надходила.

Що відомо про наступ на Авдіївку

російські окупанти останніми днями суттєво активізували наступальні дії біля Авдіївки. Також епіцентрами боїв залишаються Бахмут та лінія Куп'янськ-Лиман.

При цьому війська рф також масово обстрілюють Авдіївку та сусідні населені пункти. Сили оборони зазначають, що росіяни намагаються оточити місто.

Як повідомлялось, був зруйнований важливий для ворога міст на трасі між тимчасово окупованими Горлівкою та Ясинуватою Донецької області. 

На Донеччині в Авдіївці у ніч на 14 жовтня вперше після загострення не було ракетних ударів, однак на українських позиціях тривають запеклі бої, активні ворожі штурми продовжуються вже п'яту добу.

Ще вчора зранку в місті було відносно тихо, але Барабаш стверджував, що очікується нове загострення.

Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки постачання гуманітарної допомоги в місто наразі призупинено, проте резервів вистачить на три місяці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: