fbpx
Сьогодні
13:51 28 Жов 2023

У британській розвідці вважають, що втрати окупантів під Авдіївкою ймовірно найгірші за рік

English version here

Фото: Reuters

Під Авдіївкою російська армія зазнала одних із найгірших втрат за 2023 рік, і ймовірно, запити командування знову розходяться з реальними можливостями військових.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 28 жовтня.

Британські фахівці відзначають, що російські "воєнкори" жорстко критикують тактику командування.

"Характер операції дозволяє припускати, що ключові військово-політичні виклики для Росії залишаються такими ж, як протягом практично усієї цієї війни.

Політичні лідери вимагають захопити більші території, але військові не можуть забезпечити ефективну наступальну операцію на оперативному рівні", – констатує розвідка.

Як зазначили британські розвідники, тільки на Донеччині під Авдіївкою генштаб російських військ задів частини до 8 бригад.

"Ці підрозділи ймовірно зазнали одних із найгірших показників втрат у російських військах за 2023 рік", вказують аналітики.

Нагадаємо, що зі слів міністра оборони Рустема Умєрова, станом на 28 жовтня, під час наступу на Авдіївку в Донецькій області російські загарбники втратили близько 4 тисяч одиниць особового складу.

В естонському командуванні вважають, що росія прагне отримати хоча б мінімальну ініціативу в Україні для створення всередині країни враження про успіхи у війні.

"Збройні сили Російської Федерації, як і в попередні тижні, продовжили більш інтенсивні атаки на напрямку Авдіївка-Мар'їнка та Куп'янськ-Лиман. Ймовірно, основним завданням збройних сил РФ наразі є повернення ініціативи та оформлення хоч якогось успіху, який можна представити громадськості як перемогу", – сказав начальник оперативного управління Генерального штабу Сил оборони Естонії Кундла.

Нещодавно розвідка Великої Британії оголосила загальні втрати російської федерації загиблими та важкопораненими, вони сягають 190 тисяч військових. Також є дані з урахуванням поранених, які здатні повернутись на поле бою після одужання.

Як писала Рубрика, тільки минулої доби, 27 жовтня, Сили оборони ліквідували ще понад 700 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали майже 298 з половиною тисяч солдатів. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: