fbpx
Сьогодні
10:39 22 Жов 2023

У британській розвідці стверджують, що ворожі штурми Авдіївки збільшили втрати рф на 90%

English version here

Фото: Oleg Palchyk

На Донеччині активні штурми окупаційних військ у районі Авдіївки призвели до збільшення втрат в армії рф у війні проти України на 90%.

Про це пише Рубрика, посилаючись звіт розвідки Міноборони Британії станом на 22 жовтня.

"Нещодавні російські напади на Авдіївку призвели до збільшення втрат росіян на 90%, зафіксованих українським Міноборони", наголосили у повідомленні.

Як зазначила британська розвідка, з лютого 2022 року росія значно посилила мобілізацію та вербування найманців. Це основний чинник здатності російської федерації підтримувати війну проти України.

Розвідка вважає, що рф від початку вторгнення втратила від 150 до 190 тисяч солдатів убитими та пораненими, а загальна цифра (включаючи тих поранених, які повернулися на поле бою) коливається від 240 до 290 тисяч.

У розвідці додали, що ці дані не включають поранених та загиблих ПВК "Вагнера".

Ситуація на Авдіївському напрямку

Після так званого "затишшя", в Авдіївці фіксується нове загострення. російські загарбники не полишають спроб захопити місто.

Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки постачання гуманітарної допомоги в місто наразі призупинено, проте резервів вистачить на три місяці.

На думку військових аналітиків з ISW перша російська наступальна операція в районі Авдіївки 10 жовтня призвела до значних втрат російської техніки. Проте російські війська перегрупувалися та знову розпочали наступ.

19 жовтня, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з командуванням українських Сил оборони, які ведуть бої з російськими військами на Авдіївському напрямку: обговорили послідовність наступних дій.

Нагадаємо, що минулої доби, 21 жовтня, Сили оборони ліквідували ще майже 1000 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали близько 294 тисяч солдатів. Найбільших втрат росіяни зазнали на Авдіївському напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: