fbpx
Сьогодні
12:25 23 Жов 2023

На Прикарпатті планують запустити залізничний маршрут до Румунії

У Коломиї, що в Івано-Франківській області, працюють над запуском залізничного маршруту до Румунії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на міського голову Коломиї Богдана Станіславського.

Станіславський повідомив про підписання відповідного меморандуму з мером румунського міста Сигіт-Мармацієй Васіле Молдаваном.

"Цим документом наші два міста погодились працювати над створенням залізничного маршруту Коломия – Сигіт-Мармацієй. Це дозволить зʼєднати залізницею Коломию зі ще однією країною Євросоюзу", – зазначив посадовець, нагадавши, що нещодавно запрацював залізничний маршрут Коломия – Варшава.

Планують, що маршрут Коломия – Сигіт-Мармацієй буде створений на основі чинних 753/754 та 755-756 Рахів-Валя-Вишеулуй.

"Це дозволяє сподіватись, що ініціатива буде реалізована в найближчому майбутньому, адже справа абсолютно реальна", – додав Станіславський.

Він зазначив, що на найближчій сесії міської ради запропонує депутатам звернутись до уряду та "Укрзалізниці" з проханням підтримати ініціативу, а румунські партнери також звернуться до свого національного перевізника.

Раніше ми писали, що нове сполучення Івано-Франківська та Львова, а також – Стрия, Коломиї, Калуша, Моршина, Брюховичів та Жовкви з Любліном та Варшавою буде доступне вже з 15 жовтня.

Нагадаємо, що АТ "Укрзалізниця" та польський оператор "Polskie Koleje Państwowe Spółka Akcyjna" (PKP S.A.) підписали нову змістовну угоду про розвиток залізничного сполучення.

Окрім того, "Укрзалізниця" планує збудувати першу євроколію до кордону з Польщею у Раві-Руській вже до кінця 2023 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: