fbpx
Сьогодні
22:50 29 Сер 2023

Україна та Польща підписали нову угоду про розвиток залізничного сполучення

АТ "Укрзалізниця" і польський оператор "Polskie Koleje Państwowe Spółka Akcyjna" (PKP S.A.) підписали нову змістовну угоду про розвиток залізничного сполучення.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Укралізниці.

Це перша з 1994 року угода такого рівня між залізницями двох країн.

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко зазначив, що польська та українська залізниці домовились про спільну роботу з розвитку пасажирських та вантажних залізничних перевезень між країнами задля збільшення експортно-імпортного потенціалу.

Так, відповідно до положень угоди PKP S.A. опрацює заходи для укладення окремих угод з АТ «Укрзалізниця» у сфері управління залізничною інфраструктурою, вантажних і пасажирських залізничних перевезень. Також з метою розробки проєктів окремих угод сторони утворять спільні робочі групи.

Одним із принципів угоди є забезпечення сторонами безпечних та безперебійних перевезень пасажирів та вантажів.

Крім того, сторони домовилися, що перевантаження вантажів у вагони іншої ширини колії або перестановка вагонів на візки іншої ширини колії здійснюється не лише приймаючим перевізником на прикордонній станції, що знаходиться на території його держави, але й, за умови погодження, такі операції можуть здійснюватися перевізником, який здає вантаж, на прикордонній станції, що знаходиться на його території.

Обслуговування ж поїздів локомотивною тягою між прикордонними станціями для вантажного сполучення в обох напрямках буде здійснюватися локомотивами й локомотивними бригадами АТ «Укрзалізниця» та компанії PKP S.A. з дотриманням паритету 50/50.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: