fbpx
Сьогодні
11:43 04 Жов 2023

В Україні запускають міжнародний поїзд, маршрут якого був закритий 18 років

З 15 жовтня Укрзалізниця запускає новий міжнародний поїзд до польської Варшави, а також залізничний пункт пропуску, які були закриті майже два десятиліття тому.

Про це повідомляє пресслужба компанії, пише Рубрика.

"Нам знадобилося понад 6 місяців на реалізацію цього проєкту, зокрема на узгодження всіх деталей з польською стороною та відкриття пункту пропуску.

Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном", – підкреслив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Як повідомляють в Укрзалізниці, проєкт був реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно, починаючи з 15 жовтня.

"З 15 жовтня 2023 року Укрзалізниця запускає залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. Вперше за 18 років між містами почнуть курсувати поїзди", зазначили в повідомленні.

Як повідомив перевізник, разом із запуском цього маршруту відновлюється робота раніше неактивного залізничного пункту пропуску. Це відкриває нові можливості з розвитку міжнародної мережі України.

Розклад руху поїздів розроблений такий, щоб без зайвих пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном не лише Львів, а й Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву.

На цей час маршрут працюватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська, що на Львівщині.

Тут пасажири здійснюватимуть пересадку з поїзда української ширини колії (1520 мм) на поїзд європейської колії (1435 мм) і зворотно.

"Також пасажирам не варто хвилюватися за можливі запізнення, оскільки пересадка узгоджена. Поїзд завжди чекатиме усіх пасажирів", підкреслили в Укрзалізниці.

В Укрзалізниці також нагадали, що дізнатися розклад руху та придбати квитки можна у мобільному застосунку УЗ. Крім того, квитки доступні у чат-ботах та на сайті Укрзалізниці, а також у міжнародних касах вокзалів.

Нагадаємо, що АТ "Укрзалізниця" та польський оператор "Polskie Koleje Państwowe Spółka Akcyjna" (PKP S.A.) підписали нову змістовну угоду про розвиток залізничного сполучення.

Окрім того, "Укрзалізниця" планує збудувати першу євроколію до кордону з Польщею у Раві-Руській вже до кінця 2023 року.

Також,перевізник запровадив послугу перевезення контейнерів інтермодальними маршрутними поїздами до польського морського порту Гданськ з чотирьох українських міст: Києва, Одеси, Дніпра та Вінниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: