fbpx
Сьогодні
15:43 20 Жов 2023

Рішення для відбудови: на Київщині УВКБ ООН відремонтувало понад 2 200 приватних будинків

English version here

УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців, відремонтувало понад 2 200 приватних будинків на Київщині в одному з найбільш постраждалих регіонів унаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Київську ОВА.

У чому проблема?

Раніше повідомляли, що Київщина – одна з найбільш постраждалих внаслідок повномасштабного вторгнення регіонів. Загалом під час бойових дій були зруйновані та пошкоджені понад 28 тис. будівель, із яких понад 24 тисячі – житловий фонд. Також були зруйновані школи, адміністративні та соціальні об'єкти.

З них повністю зруйновано майже 4 500 приватних і багатоповерхових будинків.

Яке рішення?

УВКБ ООН та його партнери з неурядових організацій були одними з перших, які підтримали обласну владу в задоволенні потреб людей в охоплених війною територіальних громадах.

Тісно співпрацюючи з Київською обласною державною адміністрацією, УВКБ ООН допомагає відновлювати пошкоджене житло, замінюючи дахи, вікна, стіни та інфраструктуру.

Як це працює?

У Київській області станом на вересень 2023 року УВКБ ООН надало 8 865 особам набори для екстреного ремонту житла для термінових робіт.

Окрім того, Агентство встановило 71 модульний будинок, наданий Урядом Данії, і 99 модульних будинків українського виробника QHome на ділянках сімей, будинки яких були повністю зруйновані через бойові дії.

У результаті понад 6 500 людей змогли повернутися до своїх осель та в громади Київської області, щоб почати заново будувати своє життя у власних домівках.

Співпраця з іноземними партнерами здійснюється в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва (РОМС) Київської області.

Довідка

РОМС – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Це вікно для закордонних партнерів, які прагнуть співпрацювати на рівні області і територіальної громади у сфері надання гуманітарної та соціальної допомоги, а також відновлення всього знищеного армією росії.

Як повідомлялось, понад 13 тисяч об'єктів у Київській області, які були пошкоджені внаслідок бойових дій, уже відновили.

Нагадаємо, у Броварах Київської області стартували роботи з реконструкції садочка "Джерельце", біля якого у січні розбився гвинтокрил МВС.

Окрім того, вікна на ще 1 мільйон доларів від американської некомерційної організації Global Empowerment Mission додатково отримає Київська область для заміни на об'єктах, пошкоджених унаслідок бойових дій.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: