fbpx
Сьогодні
10:59 15 Жов 2023

Рішення для відбудови: Японія надасть Україні цифрову медичну допомогу та технології землеробства зі ШІ

English version here

Для того, щоб допомогти Україні відродити її економіку та відновити території, зруйновані російською агресією, Японія планує надати Україні послуги дистанційного медичного обслуговування та технології розумного землеробства.

Про це повідомляє Kyodo із посиланням на урядові джерела, пише Рубрика.

У чому проблема?

Україна – одна з найбільш замінованих країн світу. За даними Міністерства внутрішніх справ, мова йде про 30% території, понад 174 000 кв км, що включає як приватні території, так і критичну інфраструктуру, водойми, ліси та поля.

Тому швидко очистити землі не вийде. Для цього потрібно сотні спеціальної техніки та тисячі фахівців з розмінування.

А Україна потребує розвитку економіки, зокрема аграрної сфери.

Окрім того, тисячі українців і зокрема військових, через масштабні обстріли та бойові дії отримали важкі поранення. Вони потребують лікування та реабілітації у спеціалізованих закладах, яких недостатньо в країні.

Яке рішення?

Японія планує надати Україні послуги дистанційного медичного обслуговування та технології розумного землеробства.

Як це працює?

Зазначають, що такі заходи "стануть опорою для співпраці" японських та українських компаній, і будуть оприлюднені у Японії вже на початку наступного року.

"Надання цифрових медичних послуг дозволить японським лікарям надавати медичну допомогу постраждалим в Україні, надсилаючи їхні УЗД-знімки до Японії", зазначили у виданні.

Окрім цього, Японія планує допомогти Україні із забезпеченням врожайності пшениці та соняшнику за допомогою методів землеробства, які використовують датчики та технології штучного інтелекту.

Вони забезпечать оптимальну кількість води або добрив на полях.

Серед інших заходів підтримки України, Японія розглядає надання водоочисних та кібертехнологій.

Нагадаємо, що 9 вересня, вперше з початку російської агресії, до України прибув з неоголошеним візитом міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаяші, щоб продемонструвати підтримку Києву.

Під час зустріч із Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем Йошімаса відзначив, що Японія виявила зацікавленість у встановленні довгострокових відносин співпраці з Україною, виділивши макрофінансову допомогу на суму 2,1 мільярда доларів: також східна країна планує передати крани для розмінування територій.

Окрім того, два потужні автотрансформатори, придбані та передані Програмою розвитку ООН в Україні та урядом Японії, вже отримала наша країна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: