fbpx
Сьогодні
20:14 08 Жов 2023

Прапор Ізраїлю майорітиме на державних установах ФРН та вулицях Києва

На знак солідарності з Ізраїлем в неділю, 8 жовтня, було піднято ізраїльський прапор над будівлею Бундестагу, а також відомством федерального канцлера в Берліні. Також у неділю ввечері на цифрових носіях реклами на вулицях столиці України майорітиме прапор держави Ізраїль.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на DW, яка цитує пресслужбу бундестагу, та повідомлення Київського міського голови Віталій Кличко у Телеграмі.

Як повідомив офіційний представник Бундестагу, ізраїльський прапор буде піднято і над офіційною резиденцією президента Німеччини – палацом Бельвю.

Як повідомляє кореспондент DW, ізраїльський прапор 8 жовтня майорів також біля будівлі земельного парламенту (ландтагу) федеральної землі Північний Рейн – Вестфалія в Дюссельдорфі. Там відбулася акція солідарності з Ізраїлем за участю обербургомістра міста. Аналогічна демонстрація відбулася також у центрі Берліна.

Напередодні ввечері, 7 жовтня, підсвічуванням у вигляді ізраїльського прапора була освітлена головна визначна пам'ятка Берліну – Бранденбурзькі ворота.

У неділю ввечері на цифрових носіях реклами на вулицях Києва також майорітиме прапор держави Ізраїль.

"Сьогодні ввечері, о 20:00, на цифрових носіях реклами на вулицях столиці майорітиме прапор держави Ізраїль", – написав мер столиці.

Він зазначив, що міська влада звернулася до власників цифрових рекламних конструкцій розмістити прапор Ізраїлю. На знак солідарності українців із ізраїльським народом, який зазнав агресії і бʼється сьогодні за свою країну.

Наголошується, що варварство і жорстокість, неповага до світового порядку і законів має присікатися рішуче, а умиротворення агресорів тільки розпалює їх апетити.

Також прапор Ізраїлю майорітиме на комунальних електронних інформаційних табло на великих перехрестях міста, йдеться у повідомленні.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Окрім того, "на знак солідарності" з палестинцями ліванська "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами, ЦАХАЛ же відповіла ударами артилерії та безпілотниками.

8 жовтня офіційно повідомили про загибель понад 600 людей, ще дві тисячі поранених. У міністерстві уточнили, що серед 600 загиблих, офіційно підтверджених ізраїльтян – десятки солдатів і поліцейських, які загинули в бою.

Відомство також підтверджує, що кількість поранених у лікарнях досягла 2 048, у тому числі 20 у критичному стані і 330 важкопоранених.

Також стало відомо, що в Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

Уперше за 50 років Ізраїль оголосив про запровадження воєнного стану. У ніч на 8 жовтня, ізраїльський кабінет безпеки проголосував за те, щоб офіційно оголосити країну в стані війни через ракетну атаку ХАМАСа та вторгення бойовиків на територію країни.

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати Америки сьогодні оголосять про надання підтримки Ізраїлю після нападу терористів ХАМАС.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: