fbpx
Сьогодні
18:14 08 Жов 2023

Зеленський поговорив з прем’єром Ізраїлю Нетаньягу

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністр Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Як передає Рубрика, про це глава держави повідомив у Телеграмі.

Прем'єр-міністр розповів Зеленському про ситуацію в Ізраїлі та дії збройних сил і органів правопорядку з відбиття нападу.

"Солідарні з Ізраїлем, який потерпає від зухвалого масштабного нападу, та співчуваємо у зв'язку з численними жертвами. Зараз важлива співпраця між ізраїльською поліцією та українськими дипломатами у питанні безпеки та захисту громадян України в Ізраїлі", – заявив Президент.

Зеленський і Нетаньягу обговорили вплив нападу на Ізраїль на безпекову ситуацію в регіоні та за його межами.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Окрім того, "на знак солідарності" з палестинцями ліванська "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами, ЦАХАЛ же відповіла ударами артилерії та безпілотниками.

8 жовтня офіційно повідомили про загибель понад 600 людей, ще дві тисячі поранених. У міністерстві уточнили, що серед 600 загиблих, офіційно підтверджених ізраїльтян – десятки солдатів і поліцейських, які загинули в бою.

Відомство також підтверджує, що кількість поранених у лікарнях досягла 2 048, у тому числі 20 у критичному стані і 330 важкопоранених.

Також стало відомо, що в Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

Уперше за 50 років Ізраїль оголосив про запровадження воєнного стану. У ніч на 8 жовтня, ізраїльський кабінет безпеки проголосував за те, щоб офіційно оголосити країну в стані війни через ракетну атаку ХАМАСа та вторгення бойовиків на територію країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: