fbpx
Сьогодні
19:26 07 Жов 2023

Ізраїль підтвердив, що ХАМАС захопив "заручників і військовополонених"

Бойовики злочинного угрупування ХАМАС, вторгшись на територію Ізраїлю, захопили "заручників і військовополонених".

Про це заявив речник Армії оборони Ізраїлю бригадний генерал Даніель Хагарі, повідомляє Рубрика з посиланням на CNN.

"Є заручники та військовополонені, яких захопив ХАМАС. Є також загиблі серед солдатів ЦАХАЛу. У нас поки що немає точної цифри – ми перебуваємо в стані війни", – сказав Хагарі.

Хагарі повідомив, що на півдні Ізраїлю все ще тривають бойові дії, зокрема із захопленням заручників у Беері та Офакімі. Він заявив, що ізраїльські війська працюють над зачисткою кордону із Сектором Гази.

Тим часом заступник голови ХАМАСу Салех аль-Арурі заявив, що угруповання захопило "велику кількість" ізраїльтян. За його словами, серед них є "старші офіцери".

Проте ці заяви не були підтверджені або перевірені Ізраїлем.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, як повідомляється, імовірно, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Центр і південь Ізраїлю з ранку 7 жовтня перебувають під сильним ракетним обстрілом на тлі тривалої та широкомасштабної атаки. З сектора Газа випущено понад 2200 ракет.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у зверненні до ізраїльтян на тлі атаки з сектора Газа на Ізраїль заявив, що країна перебуває "у стані війни".

Щонайменше 40 людей загинули і 740 отримали поранення з початку масованої атаки терористичного угруповання ХАМАС. Є повідомлення про те, що в секторі Газа зараз є ізраїльські заручники.

Палестинські ЗМІ повідомляють, що кількість загиблих у Газі досягла чотирьох людей.

Для українців в Ізраїлі випустило рекомендації посольство України.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розраховує до кінця суботи, 7 жовтня, завершити зачистку терористів ХАМАС, які проникли на ізраїльську територію.

Президент України Володимир Зеленський засудив напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: