fbpx
Сьогодні
Відео, фото 20:26 05 Жов 2023

Зеленський в Іспанії провів переговори з Шольцом, Мішелем, Мецолою та Сунаком

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом,  із главою Європейського парламенту Робертою Мецолою, президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та з прем'єром Британії Ріші Сунаком.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Телеграм Зеленского.

"Змістовна зустріч із Федеральним канцлером Олафом Шольцом. Німеччина працює над забезпеченням України додатковою системою Patriot на зимові місяці. Вдячний за підтримку з боку ФРН у захисті нашої свободи й народу. Це також захист Європи та наших спільних цінностей", – написав Зеленський.

Шольц та Зеленський на саміті в Іспанії

Фото: ОПУ

Президент на полях ІІІ саміту Європейської політичної спільноти провів зустріч із Президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою.

Мецола та Зеленський на саміті в Іспанії

Фото: ОПУ

"Дякую за резолюції на нашу підтримку. Ви завжди підтримуєте Україну й демонстрували це під час візитів до нашої країни", – сказав Зеленський.

Він подякував за підтримку з боку Європарламенту пропозицій Європейської комісії щодо перегляду багаторічного бюджету ЄС, які, зокрема, передбачають створення Фонду допомоги Україні на суму 50 млрд євро.

Сторони оцінили прогрес нашої держави у виконанні рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів про вступ до Євросоюзу. Президент наголосив, що Україна майже завершила цю роботу, і висловив переконання, що наша держава вже цього року зможе розпочати переговори про приєднання до ЄС.

Володимир Зеленський і Роберта Мецола обговорили підготовку чергового санкційного пакету щодо Росії та заходи з протидії пропаганді країни-агресора.

Сторони також обговорили оборонні потреби України, можливу роль Європарламенту у збільшенні підтримки з боку тих країн, чиї можливості дають змогу суттєво наростити допомогу Україні.

До цього він у Гранаді (Іспанія) провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

"Зустрівся із Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Україна вдячна за міцну й тривалу підтримку з боку ЄС, а також за практичну допомогу країн – членів Євросоюзу", – розповів Зеленський.

Глава держави подякував Президенту Європейської ради за незмінну потужну підтримку України, практичну допомогу з боку ЄС і його держав-членів.

Він високо оцінив результати виїзного засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу, яке відбулося в Києві 2 жовтня.

"Нещодавня зустріч міністрів закордонних справ ЄС у Києві мала важливе символічне та практичне значення. Вона підтвердила непохитну підтримку з боку Європейського Союзу та зміцнила наші двосторонні й багатосторонні зв'язки", – зауважив президент Зеленський

Він поінформував Шарля про перебіг контрнаступу ЗСУ й пріоритетні оборонні потреби України та зауважив, що наша держава розраховує на подальшу військову допомогу з боку ЄС і його країн-членів, а також на стабільну підтримку в межах Європейського фонду миру. Також обговорили Формулу миру та нашу підготовку до Глобального саміту миру.

Під час зустрічі з Ріші Сунаком вони обговорили зусилля щодо забезпечення тривалої глобальної підтримки України.  

Сунак і Зеленський на саміті в Іспанії

Фото: ОПУ

"Україна й Велика Британія продовжать і розширять оборонну співпрацю.Ми також обговорили шляхи експорту зерна й погодилися з необхідністю захисту свободи судноплавства в Чорному морі", – розповів глава держави.

Візит Зеленського до Іспанії

Нагадаємо, що 5 жовтня в Іспанії проходить третій саміт Європейської політичної спільноти, який відвідають близько 50 глав держав, урядів та інститутів Євросоюзу.

Це друга зустріч ініційованого Францією нового формату європейської співпраці. Перша зустріч Європейської політичної спільноти проходила 1 червня у Молдові, поблизу Кишинева.

Президент України Володимир Зеленський також прибув до іспанської Гранади для участі в саміті Європейської політичної спільноти. 

Там Глава держави поспілкувався з пресою. Журналісти запитали у нього чи хвилюють його новини зі США щодо допомоги Україні. Український лідер розповів, що під час візиту до США чув запевнення у повній підтримці України від президента Джо Байдена.

На полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді, президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем'єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом єдність Європи та посилення українських військових.

Також Зеленський, під час візиту до Іспанії, зустрівся з прем'єр-міністром Італії Джорджею Мелоні. Порушили питання майбутньої допомоги Україні й не тільки.

Окрім того, Володимир Зеленський під час візиту до Іспанії  вперше зустрівся з прем'єр-міністром Вірменії Ніколою Пашиняном.

А також Зеленський зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: