fbpx
Сьогодні
Фото 10:59 03 Жов 2023

Рішення для перемоги: на Рівненщині колектив санаторію "Червона Калина" передав на фронт FPV-дрони

English version here

Фото: Санаторій "Червона калина"

У Рівненській області колектив санаторію "Червона Калина" зібрав та передав українським оборонцям на передову безпілотники та іншу допомогу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на прес-реліз оздоровчого закладу.

У чому проблема?

Дрони є очима наших військових. Вони дозволяють їм вести розвідку вздовж всієї лінії фронту, виявляти російські сили та ворожу техніку, дистанційно коригувати артилерійський вогонь. Дрони бачать росіян у тепловізорах, а українські військові роблять так, щоб їх там більше не було видно.

Туму українці своєю чергою активно допомогають закуповувати їх та збирають кошти на це, оскільки дронів потрібно захисникам тисячі для ефективної боротьби з російським агресором.

"Наша сім'я та рідні щодня переживають за хлопців та дівчат, які звільняють землю від російських окупантів. І я кожен день думаю, щоб скоріше звільнили Мелітополь, бо я там живу. Щоб скоріше повернутися додому.

І я вдячна, що колектив "Червоної Калини" миттєво відгукнувся та долучився до доброї справи. Хочу, щоб та допомога була на користь воїнам, аби мали більшу силу звільнити Мелітополь", – розповіла 85-річна Ганна Ждань, яка наразі знаходиться у "Червоній Калині".

Яке рішення?

Як повідомляють у оздоровчому закладі, це не перша допомога санаторія військовим у 2023 році. Але на цей раз її ініціатором стала відома майстриня з декоративного мистецтва з Мелітополя Ганна Ждань.

Як це працює?

Ганна Ульянівна родом з села Рясники Гощанського району Рівненської області. Але до війни проживала в Мелітополі. Коли місто окупували російські загарбники, жінка виїхала на батьківщину.

Як повідомляють, допомога формувалася за запитом з передової.

допомога ЗСУ від санаторію

Фото: Санаторій "Червона калина"

Насамперед керівники та співробітники закладу звернулися безпосередньо до бійців ЗСУ та сформували перелік того, що їм необхідно. Після чого було зосереджено увагу на закупівлі FPV-дронів, а також інших корисних для ЗСУ речей:

  • планшетів,
  • тактичного спорядження,
  • зарядних станцій,
  • медикаментів,
  • продуктів харчування.
допомога ЗСУ від санаторію

Фото: Санаторій "Червона калина"

"Допомога на Мелітопольський напрямок – це планшети, дрони та продукти харчування. А також зарядна станція. До цього було перерахування коштів. "Червона калина" системно підтримує ЗСУ.

Це відбувається з грудня 2022 року, коли санаторій отримав ключового інвестора – міжнародну біо-реноваційну медичну компанію AREGY GROUP. І така допомога ЗСУ від "Червоної калини" лише зростатиме.

Наш колектив активно підтримує військових, адже, завдяки ЗСУ ми маємо змогу працювати", – зазначила директор санаторію Олена Попова.

Окрім військової допомоги, Ждань вишила бійцям "на нулі" рушник-оберіг.

"Рушничок вишила, щоб він був як оберіг воїнам. Мій рушничок їм допоможе, тут їм благословення на все, щоб мали силу та здоров'я все відвоювати. Я вірю, що цей оберіг вбереже й захистить наших бійців від російських куль і снарядів та супроводить до перемоги. Щоб наша Україна була незалежна, самостійна і щаслива", пояснила Ганна Ульянівна.

санаторій Червона калина

Фото: Санаторій "Червона калина"

Як зауважили у санаторії, на сьогодні уся допомога доставлена на фронт, до підрозділів, які за допомогою БпЛА наносять удари по ворогу на Мелітопольському напрямку.

Нагадаємо, що у Рівному відкрили центр реабілітації для військових та цивільних.

Окрім того, цільову модель системи надання психологічних послуг, яка стане основою Закону про психічне здоров'я представило Міністерство охорони здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: