fbpx
Сьогодні
Фото 14:14 02 Жов 2023

У Рівному відкрили центр реабілітації для військових та цивільних: як працює це рішення

English version here

Фото: facebook.com/RivneODA

У Рівному в обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка запрацював центр реабілітації. Там зможуть лікувати військових після травм та поранень. Також реабілітацію зможуть проходити цивільні українці.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці рівненської обласної військової адміністрації, пише Рубрика.

У чому проблема?

Сьогодні під час воєнних дій на території України військові та цивільні щоденно отримують значні травми, які, на жаль, призводять до інвалідності різних ступенів, до втрати здоров'я і працездатності. Саме ці люди зараз потребують найбільшої уваги, турботи та допомоги.

Важливими аспектами їхнього життя після травми стають лікування, різні види реабілітації, відновлення втрачених функцій організму або їх компенсація. 

Медична реабілітація — це перший етап у процесі відновлення і повернення людини до повноцінного життя.

Яке рішення?

У Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка відкрили центр реабілітації. Там зможуть лікувати військових після травм і поранень. Також реабілітацію зможуть проходити цивільні.

Як це працює?

Центр створили шляхом реорганізації центру неврології та реабілітації.

Фото: facebook.com/RivneODA

У закладі проведений капітальний ремонт, тут розмістили 20 ліжок. Серед обладнання центру – медична бігова доріжка, мотомеди, шведські стінки, вертикалізатор, сходи для навчання ходьби, гімнастичні кушетки.

"Ми будуємо в області всеохопну систему реабілітації. Кістяк цієї системи – Клеванський госпіталь, де цьогоріч розпочинається будівництво нового хірургічного комплексу. Від цього мозкового центру йдуть ефективні центри по цілому регіону. Сьогодні – це обласний Центр реабілітації. Тут є синергія ВООЗ, міністерства, обласної адміністрації та ради, а також, звичайно, колективу лікарні. Це знакова подія для Рівненщини", — розповів керівник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Фото: facebook.com/RivneODA

Фото: facebook.com/RivneODA

Послуги в Центрі будуть безкоштовними.

Для цього обласна лікарня уклала договори з НСЗУ за двома пакетами медичних гарантій – "Стаціонарна реабілітаційна допомога" та "Амбулаторна реабілітаційна допомога". Відповідно за послуги дорослим і дітям лікарні платить держава.

Фото: facebook.com/RivneODA

Фото: facebook.com/RivneODA

Для надання послуг з реабілітації у Центрі працює три мультидисциплінарні команди.

Нагадаємо, у Львові запрацював ще один реабілітаційний центр для військових Recovery. Заклад став уже сьомим у межах проєкту, повідомила пресслужба мережі.

Зазначається, що новий центр оснащено надсучасним обладнанням відповідно до міжнародних стандартів і облаштовано з урахуванням вимог інклюзивності приміщень – це просторі коридори, санітарно-гігієнічні зони для маломобільних пацієнтів.

Також у Києві відкрився незвичний реабілітаційний майданчик просто нема. Це пілотний проєкт, що розрахований для реабілітації людей, які мають травми ніг чи ампутації.

Окрім того, в Івано-Франківську офіційно відкрили реабілітаційний центр "Донбас-Прикарпаття".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: