fbpx
Сьогодні
11:18 25 Вер 2023

ISW: диктатор путін наказав шойгу зупинити наступ ЗСУ до початку жовтня

Фото: Getty Images

російський диктатор володимир путін, ймовірно, наказав голові Міноборони росії сергію шойгу зупинити контрнаступ українських військ до початку жовтня.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на звіт ISW.

"Інсайдерське джерело в Кремлі заявило, що Путін, як повідомляється, дав міністру оборони Росії Сергію Шойгу термін в один місяць до початку жовтня 2023 року, щоб покращити ситуацію на лінії фронту, зупинити український контрнаступ і повернути російським військам ініціативу", – йдеться у повідомленні. .

При цьому в Інституті вивчення війни зазначають, що заява інсайдера може свідчити про те, що російське військове командування, можливо, віддає накази про безперервні контратаки в надії довести український контрнаступ до кульмінації, навіть якщо це коштуватиме великі втрати для російського військового потенціалу.

Крім цього, у звіті ISW нагадують, що путін вперше визнав початок українського контрнаступу 9 червня. Про нього він говорив у контексті двох моментів – нібито українські сили не досягнуть значних успіхів через добре підготовлену російську оборону і що українські війська зазнають великих втрат особового складу та західної військової техніки.

"Путін та Кремль представляють російські оборонні операції як велику перемогу на полі бою, а постійні російські контратаки дозволяють Кремлю стверджувати, що ці операції є окремими перемогами на тлі загальної відсутності успіхів росіян на інших ділянках фронту", – йдеться у звіті.

Контрнаступ ЗСУ

Bloomberg раніше писав, що Україна неухильно домагається прогресу на полі бою і підвищує ціну війни для росії. Це відбувається, попри похмурі оцінки деяких союзників щодо нібито повільних темпів контрнаступу.

Як повідомлялось, воїни Збройних сил України звільнили Кліщіївку Донецької області. Це сталося через день після звільнення Андріївки.

Кліщіївка розташована на південь від Бахмута поруч з Андріївкою, яку ЗСУ звільнили 15 вересня.

Таким чином, звільнення Кліщіївки й Андріївки дає можливість ЗСУ продовжувати операцію з оточення Бахмута. Ці два села є ключовими для перерізання логістичних шляхів постачання російської армії в захоплений Бахмут з південного напрямку. Також звільнення цих сіл дозволить витіснити росіян з Бахмута.

До того ж, Сили оборони України взяли під вогневий контроль трасу Бахмут – Горлівка, тому постачання російських підрозділів на цьому напрямку значно ускладнилося.

У звіті Інституту вивчення війни повідомляється, що у Запорізькій області українські Збройні сили все глибше заходять вглиб регіону та штурмують Новопрокопівку, яке розташоване за 1,5 км на південь від Роботиного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: