fbpx
Сьогодні
Фото 13:58 18 Вер 2023

Сирський нагородив прикордонників відзнаками за звільнення Кліщіївки на Донеччині

Фото: ДПСУ

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський нагородив відомчими відзнаками за звільнення Кліщіївки Донецької області воїнів "Сталевого кордону" Гвардії наступу.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, пише Рубрика.

Фото: ДПСУ

"У цих боях відзначились понад 100 прикордонників "Гвардії наступу". Командувач Сухопутних військ ЗСУ Сирський привітав бійців Сил оборони, які брали участь у звільненні Кліщіївки та нагородив найкращих відомчими відзнаками та цінними подарунками", – йдеться у повідомленні.

Фото: ДПСУ

Довідка

Українські військові показали відео, як звільняли село Кліщіївка Донецької області. На відео потрапив один із боїв.

"Бій за Кліщіївку очима штурмовиків бригади "Лють" Гвардії наступу", – йдеться в повідомленні.

На кадрах можна побачити, як штурмовики нищать ворожі танки, ведуть вуличні перестрілки та викривають місця розташування російських окупантів, розташовані в напіврозбитих будівлях та будинках.

Як повідомлялось, воїни Збройних сил України звільнили Кліщіївку Донецької області. Це сталося через день після звільнення Андріївки.

Кліщіївка розташована на південь від Бахмута поруч з Андріївкою, яку ЗСУ звільнили 15 вересня.

Таким чином, звільнення Кліщіївки й Андріївки дає можливість ЗСУ продовжувати операцію з оточення Бахмута. Ці два села є ключовими для перерізання логістичних шляхів постачання російської армії в захоплений Бахмут з південного напрямку. Звільнення цих сіл дозволить витіснити росіян з Бахмута.

Нагадаємо, українські військові продовжують вибивати противника з півдня України. Їхня мета – зачистити смугу від лівого берега мінімум на 10-15 км.

При цьому нещодавно Маляр зазначала, що окупанти не хочуть залишати втрачені позиції на півдні, тому Силам оборони доводиться захищати їх від ворожих штурмів. Вона зауважила, що Сили оборони мають стабільний успіх на Бахмутському напрямку та просуваються на півдні. 

Українські захисники з початку війни вже ліквідували майже 272 940 загарбників. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: