fbpx
Сьогодні
14:43 16 Вер 2023

Адмірал НАТО: Україна трансформувала сучасну війну, рухаючись вперед вона наближає перемогу

English version here

Фото: З відкритих джерел

Українські Збройні сили кожного дня просуваються дедалі вперед, а союзники по Північноатлантичному альянсу будуть продовжувати допомагати Україні у цій війні за свободу.

Про це сьогодні в Осло, під час відкриття щорічної конференції НАТО на рівні керівників оборони (начальників штабів) країн Альянсу, заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Разом ми захищаємо набагато більше ніж фізичну безпеку. Ми захищаємо свободу, демократію, і суверенне право держав та народів визначати власну долю…

Кожного ми надаємо підтримку нашим українським братам і сестрам в одностроях. Вони воюють у війні безпрецедентного масштабу, у незвіданому доктринальному полі.

Історичні книжки розкажуть, як Україна трансформувала сучасну війну. Вони (українці) рухаються вперед кожного дня, і кожен їх успіх, – це ще один крок до перемоги", – наголосив воєначальник Альянсу.

Адмірал зазначив, що російські війська продовжують втрачати більше й більше позицій на тимчасово окупованих територіях.

До того ж, сама росія страждає від економічного впливу санкцій та дипломатичної ізоляції. Росія змушена співпрацювати із ненадійними міжнародними акторами. Тим самим збільшувати власну залежність від них.

При цьому, зі слів Бауера, російське керівництво все ще переконане, що воно зможе "перечекати" колективну рішучість українського народу та всіх, хто стоїть поряд з ним.

Росія готувалася до цієї конфронтації протягом років. І зараз вона вдається до заходів, що є важкими для економіки та для населення країни, щоб відновлювати свої військові спроможності. Водночас російська машина дезінформації продовжує спроби посіяти незгоду та розділ між Західними демократіями.

"Президент Путін хотів, щоб НАТО було розділеним, і здійснив всі можливі спроби для цього. Але ми зараз стоїмо поряд, більш об'єднані, ніж будь-коли. Ми об'єднані у переконанні, що верховенство права є однаковим для всіх.

Що конфлікти мають вирішувати через лінії зв'язку, а не на полі бою, і що право на самовизначення є невід'ємним.

З першого й до останнього дня російської війни проти України, і також протягом багатьох й багатьох років після цього, ми будемо підтримувати Україну у її правомірному виборі на користь свободи й демократії. Ми будемо стояти поряд, щоб захистити все, що нам дорого", – підкреслив голова Військового комітету НАТО.

Він нагадав, що після того, як Швеція завершить процес входження до НАТО, кількість військовослужбовців, що захищають Альянс, зросте до 3,5 мільйона.

Разом вони бачитимуть те, чого не могли б побачити наодинці, і робитимуть те, чого не могли б зробити самотужки. Адмірал висловив повагу чоловікам та жінкам, які служать у збройних силах Альянсу, за їх професіоналізм, відданість та самопожертву.

Довідка

Щорічна конференція на рівні керівників оборони (начальників штабів), яка відбувається сьогодні в Осло, розглядає подальший розвиток оборонних спроможностей НАТО на виконання рішень Вільнюського саміту Альянсу.

Зокрема, це стосується імплементації національних планів оборони країн-членів та їх координації в рамках загального планування в системі стримування й оборони НАТО.

Що відомо про контрнаступ Збройних сил України

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Захисникам доводиться стикатися з сильно замінованими територіями та добре збудованими укріпленнями ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: