fbpx
Сьогодні
13:57 21 Вер 2023

Східне угруповання: траса Бахмут – Горлівка перебуває під постійним вогневим контролем українських захисників

Фото: 47 артилерійська бригада

Сили оборони України взяли під вогневий контроль трасу Бахмут – Горлівка, тому постачання російських підрозділів на цьому напрямку значно ускладнилося.

Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Динамічно відбувається боротьба і там, і там, проте типи операцій відрізняються: якщо на Куп'янсько-Лиманському напрямку ми обороняємося, намагаємося стримати навалу противника, то на Бахмутському ми маємо успіхи і продовжуємо витісняти його з позицій.

Противник не відмовляється від своєї мети повністю захопити Луганську та Донецьку області. На Бахмутському напрямку ворог зараз інтенсивно намагається повернути позиції у звільнених Андріївці та Кліщіївці, бо вони дуже важливі в плані оборони Бахмута.

До Бахмута з Кліщіївки – 7 км. Оголення цього флангу дає нам нагоду більше завдавати артилерійських ударів по скупченню особового складу противника, командних пунктах противника, техніці…

Вихід поблизу Андріївки й Кліщіївки дає нам можливість ближче підійти до траси Бахмут – Горлівка, яка вже знаходиться під нашим вогневим контролем. Туди вже дістають і міномети, і протитанкові розрахунки. Тому постачання противника на цьому напрямі вже значно ускладнилося і ускладниться в подальшому", наголосив представник Східного угруповання.

Євлаш зазначив, що захисники продовжують наступальну операцію на південному фланзі поблизу Бахмута: "Маємо успіхи поблизу Андріївки, Одрадівки, також Курдюмівки".

Він також додав, що ЗСУ продовжує завдавати ударів там, де окупанти найменше цього очікують й значно меншими силами в порівнянні з противником продовжують рухатися вперед попри домінування противника в повітрі.

Євлаш заявив, що армія рф несе у 7-8 разів більші втрати в обороні, ніж українська в наступі.

Він повідомив, що у смузі Східного угруповання військ за минулу добу ворог 1100 разів вгатив по позиціях українських захисників,

  • на Бахмутському напрямку – було 576 артилерійських ударів,
  • 5 разів рф застосувала свою тактичну та армійську авіацію, відбулося 10 бойових зіткнень.

За словами Євлаша, найбільша концентрація сил противника зараз спостерігається на Лимано-Куп'янському напрямку. Ворог утримує там:

  • понад 110 тисяч особового складу,
  • велику кількість броньованої техніки, артилерійських систем та реактивних систем залпового вогню.

Окрім того він додав, що на цьому напрямку вже близько тижня ЗСУ не фіксують жодних бойових зіткнень. Проте противник продовжує обстрілювати українські позиції. За минулу добу на цьому напрямку армія рф завдала 552 артилерійських удари і 17 разів використовувала авіацію.

Євлаш наголосив, що велику увагу ворог зосередив у районі Кремінної, там відбулося 190 обстрілів і 10 разів використано авіацію. Також поблизу Сіверська, в районі Білогорівки та Роздолівки противник застосовував артилерію понад 150 разів.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

Як повідомлялось, воїни Збройних сил України звільнили Кліщіївку Донецької області. Це сталося через день після звільнення Андріївки.

Кліщіївка розташована на південь від Бахмута поруч з Андріївкою, яку ЗСУ звільнили 15 вересня.

Таким чином, звільнення Кліщіївки й Андріївки дає можливість ЗСУ продовжувати операцію з оточення Бахмута. Ці два села є ключовими для перерізання логістичних шляхів постачання російської армії в захоплений Бахмут з південного напрямку. Звільнення цих сіл дозволить витіснити росіян з Бахмута.

Нагадаємо, що минулої доби, 20 вересня, українські Сили оборони ліквідували майже 500 російських загарбників, загалом з початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили особового складу майже 274 з половиною тисячі вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: