fbpx
Сьогодні
08:55 24 Вер 2023

ISW: українські Сили оборони все глибше заходять у захоплену окупантами Запорізьку область

English version here

Фото: 47 артилерійська бригада

У Запорізькій області українські Збройні сили все глибше заходять вглиб регіону та штурмують Новопрокопівку, яке розташоване за 1,5 км на південь від Роботиного.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначили американські аналітики, на відео з геолокацією, опублікованому 23 вересня, видно, як військові російського 70-го полку (42 мотострілецька дивізія, 58 загальновійськова армія, Південний військовий округ) влаштовують засідку та вбивають двох українських піхотинців на північно-східній околиці Новопрокопівки.

Ця подія вказує на те, що українські сили, ймовірно, очистили російські позиції між Роботине та Новопрокопівка.

Окрім цього, численні російські джерела повідомили, що 22 вересня російські війська відбили українську атаку на північну Новопрокопівку. Це перша підтверджена українська наземна атака в безпосередній близькості від Новопрокопівки.

Також ISW наголосив, що українські війська не подолали всі російські оборонні позиції поблизу Вербового. Швидкість просування українських військ у районі прориву залишається невідомою.

"Російські війська, ймовірно, все ще контролюють сегменти довгої траншеї російських бойових позицій між Роботине (10 км на південь від Оріхова) та Вербовим, особливо поблизу тактичної висоти на півдні.

Повідомляється, що російські сили встановили підготовлені бойові позиції майже в кожній лісопосадці, через які українська піхота повільно та систематично пробивається.

Російські війська мають більше польових укріплень за Вербовим. На північ від Очеретуватого (26 км на південний схід від Оріхова), наприклад, є більше протитанкових окопів і бойових позицій. Однак неясно, наскільки ці посади укомплектовані", зазначили у Інституті вивчення війни.

Ключові висновки ISW за 23 вересня:

  • Українські війська поглиблюють своє проникнення в Запорізьку область і штурмують Новопрокопівку – прифронтове село за 1,5 км на південь від Роботиного.
  • Українські військові заявили, що український контрнаступ продовжиться взимку.
  • Під час контрнаступу українських військ на заході Запорізької області, ймовірно, було знищено 810 Окрему морську піхотну бригаду рф (Чорноморський флот).
  • Одночасні контрнаступи України в Бахмуті та на півдні України перешкоджають довгостроковим зусиллям росії зі створення збройних сил, оскільки росія передислоковує свої нові резерви для захисту від наступу України.
  • Глава української розвідки заявив, що в результаті удару українських військ по штабу Чорноморського флоту (чф) рф у Севастополі 22 вересня поранено високопоставлене російське командування.
  • Окупаційний губернатор Запорізької області Євген Балицький призначив колишнього керівника Роскосмосу (російське космічне агентство) та ультранаціоналістичного діяча Дмитра Рогозіна сенатором Ради Федерації росії від окупованої Запорізької області.
  • Російське інсайдерське джерело стверджувало, що російські військові повинні відновити діяльність замполітів, щоб вирішити проблеми російської армії з політичною та ідеологічною прихильністю.
  • Роз'єднані контингенти Групи Вагнера, які, як повідомляється, повертаються воювати в Україну, ймовірно, матимуть незначний вплив на бойові можливості росії.
  • Російські війська вели наступальні дії на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк, на заході Донецької області, в районі західного кордону Донецько-східної Запорізької області та на заході Запорізької області, але не досягли ніяких успіхів 23 вересня.
  • Російська влада розкрадає кошти з військових об'єктів поблизу кордону з Україною.
  • Програми російського уряду продовжують примусово депортувати дітей з окупованої України до росії.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: