fbpx
Сьогодні
08:48 12 Вер 2023

ISW: українські Сили оборони продовжують просуватися в районі Бахмута та на Запоріжжі

Фото: Getty Images

У Донецькій та Запорізькій областях минулої доби українські Збройні сили продовжили контрнаступальні операції та просунулися в районі Бахмута і на заході Запорізької області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначили американські аналітики, українські військові повідомили, що за останній тиждень звільнено 2 квадратних кілометри території на Бахмутському напрямку, а також захисники досягли успіхів поблизу Кліщіївки та Андріївки.

Окрім того, заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що за минулий тиждень українські війська на Таврійському (Запорізькому) оперативному напрямку здобули загалом 4,8 квадратного кілометра. 

Також, начальник Головного управління військової розвідки України Кирило Буданов заявив, що російські війська змінюють тактику та "масово" використовують безпілотники.

Водночас російські війська 11 вересня продовжили наступальні дії на рубежі Куп'янськ-Сватове-Кремінна та просунулися на Куп'янському напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 вересня, показують, що російські війська досягли успіхів поблизу лісосмуги на північний схід від Синьківки.

Ключові висновки ISW за 11 вересня:

  • Можливо, росгвардія вербує раніше ув'язнених колишніх бійців "Групи Вагнера", ймовірно, для подальшого підкорення залишків "Вагнера", одночасно зміцнюючи внутрішній апарат безпеки росії.
  • Російські прикордонники скаржаться на обмежені можливості і обладнання, як і російські війська, які служать в Україні. Вони стурбовані можливими українськими рейдами в росію.
  • Правляча кремлівська партія "Єдина Росія" несподівано досягла більшості бажаних результатів на дуже сфальсифікованих місцевих виборах у росії та окупованій Україні.
  • Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин і президент росії володимир путін найближчими днями зустрінуться у Владивостоці, щоб обговорити двосторонні відносини та постачання артилерійських боєприпасів Північною Кореєю до росії.
  • Збройні сили США та Вірменії 11 вересня почали спільні військові навчання у Вірменії.
  • Українські війська 11 вересня вели наступальні дії щонайменше на одній ділянці фронту та просунулися в районі Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк, на західному кордоні Донецької та східному Запорізької областей і у західній частині Запорізької області.
  • Голова російського ЦВК Олександр Сидякін заявив, що "Єдина Росія" отримала більшість голосів в окупованих Луганській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях.
  • 11 вересня українські та британські військові повідомили, що російські військові мають намір мобілізувати понад 400 тисяч осіб.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: