fbpx
Сьогодні
Відео 19:35 17 Вер 2023

На Донеччині війська ЗСУ звільнили Кліщіївку

English version here

Воїни Збройних сил України звільнили Кліщіївку Донецької області. Це сталося через день після звільнення Андріївки.

Звільнення села підтвердила 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ, а також начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, цитує Рубрика.

"Підтверджую. Кліщіївка наша — українська", — наголосив речник.

Першим на звільнення села натякнув голова Офісу президента Андрій Єрмак.

У неділю, 17 вересня, він опублікував фото з українськими військовими у Кліщіївці й написав, що "Україна завжди повертає своє", але не вказав, де було знято фото. Однак "Радіо Свобода" зазначило, що населений пункт можна впізнати за кам'яною церквою на тлі.

Невдовзі цю інформацію підтвердили військові, які не лише повідомили про звільнення села, але й опублікували відповідне відео.

"Населений пункт КЛІЩІЇВКА остаточно звільнений від російських загарбників силами 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, 5 окремої штурмової бригади, окремої об'єднаної штурмової бригади поліції "Лють". Але противник постійно намагається завдати максимальної шкоди нашим воїнам та працює зі всіх можливих засобів вогневого ураження", – сказано в повідомленні 80-ї бригади.

Село на Бахмутському напрямку звільнили 80 окрема десантно-штурмова бригада, 5 окрема штурмова бригада, Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України "Лють", зазначили військові. 

"Але противник постійно намагається завдати максимальної шкоди нашим воїнам та працює зі всіх можливих засобів вогневого ураження. Щиро дякуємо волонтерам та волонтерським організаціям, які є надійним тилом для нас! Подяка за постійну допомогу та підтримку!" — зауважила 80 окрема десантно-штурмова бригада.

Довідка

Кліщіївка розташована на південь від Бахмута поруч з Андріївкою, яку ЗСУ звільнили 15 вересня.

Таким чином, звільнення Кліщіївки й Андріївки дає можливість ЗСУ продовжувати операцію з оточення Бахмута. Ці два села є ключовими для перерізання логістичних шляхів постачання російської армії в захоплений Бахмут з південного напрямку. Звільнення цих сіл дозволить витіснити росіян з Бахмута.

Нагадаємо, українські військові продовжують вибивати противника з півдня України. Їхня мета – зачистити смугу від лівого берега мінімум на 10-15 км.

При цьому нещодавно Маляр зазначала, що окупанти не хочуть залишати втрачені позиції на півдні, тому Силам оборони доводиться захищати їх від ворожих штурмів. Вона зауважила, що Сили оборони мають стабільний успіх на Бахмутському напрямку та просуваються на півдні. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: