fbpx
Сьогодні
11:40 21 Вер 2023

У розвідці Британії пояснили, чому окупанти нездатні вести наступ

Фото: Міноборони рф

У російській армії на цей час відсутні необхідні регулярні ротації мобілізованих, а це знижує їхній моральний дух. Непідготовлені частини неспроможні до наступу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Великобританії станом на 21 вересня.

Як зазначають британські аналітики, сьогодні, 21 вересня, виповнюється річниця оголошення президентом росії володимиром путіним про "часткову мобілізацію" 2022 року. Під час неї близько 300 тисяч російських резервістів були призвані на службу в Україну.

При цьому 15 вересня голова комітету Держдуми рф з оборони колишній генерал Андрій Картаполов підтвердив, що мобілізований особовий склад зобов'язаний нести службу на час "спеціальної військової операції".

Він також сказав, що ротація особового складу за межі оперативної зони під час служби неможлива, визнавши таким чином сувору реальність на фронті.

У Міноборони Британії підкреслили, що відсутність регулярної ротації частин одна із найважливіших чинників, які сприяють низькому моральному духу росіян і нездатності російської армії проводити підготовку вищого рівня після вторгнення.

"Відсутність такої підготовки, швидше за все, посилює труднощі Росії у проведенні успішних складних наступальних операцій", – зазначили у британській розвідці.

Як писала Рубрика, нещодавно російський диктатор володимир путін заявив, що за останні пів року 270 тисяч осіб добровільно підписали контракти з російським міноборони, ще 300 тисяч людей призвали в рамках мобілізації.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

Як повідомлялось, воїни Збройних сил України звільнили Кліщіївку Донецької області. Це сталося через день після звільнення Андріївки.

Кліщіївка розташована на південь від Бахмута поруч з Андріївкою, яку ЗСУ звільнили 15 вересня.

Таким чином, звільнення Кліщіївки й Андріївки дає можливість ЗСУ продовжувати операцію з оточення Бахмута. Ці два села є ключовими для перерізання логістичних шляхів постачання російської армії в захоплений Бахмут з південного напрямку. Звільнення цих сіл дозволить витіснити росіян з Бахмута.

Нагадаємо, українські військові продовжують вибивати противника з півдня України. Їхня мета – зачистити смугу від лівого берега мінімум на 10-15 км.

При цьому нещодавно Маляр зазначала, що окупанти не хочуть залишати втрачені позиції на півдні, тому Силам оборони доводиться захищати їх від ворожих штурмів. Вона зауважила, що Сили оборони мають стабільний успіх на Бахмутському напрямку та просуваються на півдні. 

Нагадаємо, що минулої доби, 20 вересня, українські Сили оборони ліквідували майже 500 російських загарбників, загалом з початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили особового складу майже 274 з половиною тисячі вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: