fbpx
Сьогодні
Видео 21:20 12 Тра 2024

Імовірно, пошкоджена ТЕЦ: в рф знову заявили про обстріли в Бєлгороді

Фото: Телеграм / Гладков

Уже про пʼятий обстріл протягом 12 травня заявили в російському Бєлгороді. У місті є нові пошкодження та проблеми з електропостачанням.

Про це пишуть російські Telegram-канали Baza, Mash та Astra, передає Рубрика.

Попередньо, пошкоджений один будинок, там посічений фасад та вибиті вікна трьох нижніх поверхів, також виникла пожежа.

Місцеві жителі повідомляють про відсутність електропостачання в одному з районів. За даними Mash, під ударом могла опинитися теплоелектроцентраль.

Водночас кількість загиблих внаслідок обвалення в багатоповерхівці зросла до девʼяти. Там працівники російського МНС поки перервали пошукові роботи.

Обвалення багатоповерхівки в Бєлгороді

Уранці 12 травня в російському місті Бєлгород у багатоповерхівці обвалився один із під'їздів. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков звинуватив Сили оборони України в обстрілі. Влучання начебто припало на рівень другого поверху, після чого весь під'їзд почав руйнуватися.

Дах зруйнованого будинку впав на рятувальників, які проводили розбір завалів.

ЗМІ наголошують, що людей із сусідніх під'їздів евакуювали.

Міноборони росії стверджує, що обвал стався внаслідок роботи їхньої протиповітряної оборони. Нібито в будинок влучив фрагмент однієї з українських ракет "Точка-У", яку вони перед цим збили.

Водночас керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України, лейтенант Андрій Коваленко припустив, що обвал під'їзду міг статися через навмисний підрив або побутовий вибух. За його словами, на поширених у мережі відео моменту вибуху не видно об'єктів, що падають.

Руйнування будинку в Бєлгороді сталося в той час, коли російські окупаційні війська намагаються прорвати українську оборону на Харківщині та посилено обстрілюють українські населені пункти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: