fbpx
Сьогодні
11:09 08 Тра 2024

Унаслідок пошкодження ворогом енергооб’єктів у 6 областях, ввечері можливі обмеження споживання електроенергії

Через нічну ворожу атаку об'єктів енергетичної інфраструктури у 6 областях у вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України, пише Рубрика.

"Ворог масовано атакував об'єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Наслідки уточнюються", зазначили у відомстві.

Враховуючи значні пошкодження, завдані енергосистемі, у відомстві попросили споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (зокрема, з 19:00 до 22:00).

"Промисловість – переглянути виробничі процеси для зменшення навантаження на енергосистему, а також максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми", – додали у пресслужбі.

Орім того, сьогодні у години ранкового час-піка на запит України здійснюється аварійне постачання електроенергії з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.

Як додали у міністерстві, у вечірні години можливе застосування обмеження споживачів електроенергії.

Нічна ворожа масована атака по Україні 8 травня

Російські війська в ніч з 7 на 8 травня здійснили масовану атаку на низку регіонів України із застосуванням дронів-камікадзе, а також ракет різних типів.

А також загарбники здійснили масовану атаку на столицю та область із застосуванням дронів-камікадзе, а також ракет: всі ворожі цілі над Києвом збила протиповітряна оборона, у районі сталося влучання –  постраждали 2 людини.

Своєю чергою у міненерго заявили, що атаковані об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано- Франківській та Вінницькій. 

За словами Галущенка, наслідки уточнюють. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

"Ворог не полишає планів позбавити українців світла. Ощадливе використання електроенергії – внесок кожного з нас у перемогу. Особливо важливим є відповідальне споживання у ранкові та вечірні години", наголосив він.

Загалом російсько-окупаційні війська атакували Україну 55 ракетами різних типів та 21 ударним дроном-камікадзе: силам протиповітряної оборони вдалося знищити 59 ворожих повітряних цілей.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: