fbpx
Сьогодні
09:35 10 Вер 2023

В українській розвідці повідомили, скільки російських окупантів перебуває в Україні - цифра вражає

English version here

Фото: Getty Images

На тимчасово окупованих українських територіях, а також в Криму, російська федерація зосередила понад 420 тисяч своїх військових.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, посилаючись на дані української розвідки, під час форуму Yalta European Strategy, передає "Інтерфакс-Україна". 

"РФ зосередила на наших тимчасово окупованих територіях і на Кримському півострові понад 420 тисяч військовослужбовців. Це, якщо не брати до уваги Росгвардію, інших структур, спеціальних підрозділів, силових структур РФ, які забезпечують окупаційну владу на наших територіях", зазначив представник розвідки.

Скібіцький підкреслив, що росія тримає в Україні дуже потужний контингент. Він налічує велику кількість:

  • танків,
  • бронемашин,
  • артилерійських систем,
  • систем залпового вогню,
  • ракетних систем.

Проте, як вважає розвідник, попри таку кількість окупантів, за понад півтора року від початку повномасштабної агресії рф так і не змогла досягти своєї стратегічної мети − повністю окупувати Україну.

Тому росія почала змінювати свої цілі. На цей час окупанти намагаються повністю захопити Луганську та Донецьку області.

Скібіцький зазначив, що зараз найактивніші бойові дії рф окупанти ведуть на двох напрямках:

  • Куп'янськ-Лиман,
  • і Мар'їнка-Донецьк.

Такими діями російські загарбники намагаються виконати хоч якесь завдання та повністю вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, війська рф почали перекидати під Роботине Запорізької області підкріплення з інших ділянок фронту, оскільки відчувають значний тиск на свої оборонні лінії: такі дії зменшать можливості окупантів вести наступ на інших напрямках фронту.

Що відомо про ситуацію на Лимано-Куп'янському напрямку та Мар'їнка-Донецьк

Аналітики ISW проаналізували геолокаційні кадри російських окупантів, які свідчать, що ті просунулися на схід від Котлярівки у Харківській області.

При цьому речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий зазначив, що на вказаному напрямку не спостерігається значного загострення, хоча тривають інтенсивні бої.

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що у Луганській області точаться активні бойові дії у Серебрянському лісі під Кремінною, українські захисники продовжують стримувати штурми військ рф на Лимано-Куп'янському напрямку.

Своєю чергою, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що у Мар'їнці окупанти здійснюють найпотужніші штурми, але не можуть взяти місто під контроль. Зараз там не менш гаряче, ніж на Бахмутському чи Лиманському напрямках.

Окрім того, Сирський вважає, що російські війська не полишають планів вийти на кордони Донецької та Луганської областей та наполегливо готуються взяти реванш, тому оперативна обстановка на сході залишається складною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: