fbpx
Сьогодні
11:59 08 Тра 2024

До України відправити своїх військових готова Литва, проте є нюанс

English version here

Фото: З відкритих джерел

Відправити свої війська до України із навчальною місією готова Литва, проте Київ поки що не звертався з відповідним проханням.

Про це розповіла прем'єрка Литви Інгріда Шимоніте виданню Financial Times.

Очільниця литовського уряду повідомила, що у неї вже є дозвіл від парламенту на відправлення військ до України з метою проведення навчань. Але Київ поки що не робить запит щодо цього.

Прем'єрка Литви визнала, що росія вважатиме це провокацією. Проте вона зазначила:

"Якби ми просто думали про реакцію Росії, то ми не могли б нічого відправляти. Кожного другого тижня ви чуєте, що хтось зазнає ядерного удару".

Шимоніте висловила сумніви, що російська федерація застосує ядерну зброю, оскільки радіоактивні опади також потраплять і на територію самої рф.

Ініціатива Макрона щодо відправки військ в Україну

Раніше французький лідер Еммануель Макрон заявив про можливість введення війська на територію України. Це викликало дискусію серед союзників України.

Пізніше Франція пояснила, що не йдеться про безпосередню відправку військ для участі в бойових діях. Деякі країни НАТО заявили, що готові розглянути таку можливість. Серед них Литва, Латвія, Естонія та Канада.

Попри це, низка інших країн-членів НАТО вже виступили із заявами, що не розглядають відправлення своїх військ в Україну. Про це сказали у Білому домі США, Німеччині, Великій Британії, Канаді, Іспанії, Чехії, Польщі тощо.

2 травня Макрон знову підтвердив, що не виключає введення французьких сухопутних військ в Україну, "якщо росіяни прорвуть лінію фронту".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: