fbpx
Сьогодні
11:51 14 Вер 2023

ЗСУ намагаються відтіснити окупантів з лівого берега Дніпра на 10-15 км, - ОК "Південь"

English version here

Українські Сили оборони вибивають ворога з півдня України та прагнуть зачистити смугу від лівого берега Дніпра мінімум на 10-15 км.

Про це заявила керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

"Ми продовжуємо вибивати ворога так, щоб смуга від лівого берега (Дніпра – ред.) хоча б на 10-15 км була від них абсолютно зачищена", наголосила представниця командування "Південь".

Гуменюк підкреслила, що це дозволить критично зменшити кількість обстрілів правого берега та полегшить становище мешканців населених пунктів вздовж узбережжя, які постійно потерпають від атак окупантів.

Що відомо про ситуацію на Півдні країни

Раніше Гуменюк розповідала, що після підриву Каховської ГЕС 6 червня російські війська відійшли від Дніпра на 5-15 км. Проте обстріл Херсона вони продовжили, причому атаки рф проводила навіть під час евакуації людей із затопленого міста.

А вже наприкінці червня під час брифінгу Гуменюк констатувала, що окупанти поступово повертаються на ті самі позиції у Херсонській області, які вони залишили після повені, спричиненої підривом Каховської ГЕС.

Своєю чергою, українські Сили оборони продовжують потужно знищувати російських загарбників не лише на Запорізькому напрямку, але й на Херсонському.

Також керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла, що російські загарбники вже не справляються на півдні зусиллями того угрупування, що там є. Тому підсилюють його поповненням з Кримського напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: