fbpx
Сьогодні
15:56 17 Вер 2023

На закупівлю систем ППО Україна отримає від Канади понад 24 млн доларів

English version here

На закупівлю для України систем протиповітряної оборони Канада має намір виділити 33 мільйони канадських доларів (понад 24 млн доларів США).

Про це заявив міністр оборони Канади Білл Блер, пише The Guardian.

Як зазначив очільник канадського оборонного відомства, кошти направлять очолюваному Британією партнерству, яке купує обладнання для української ППО, щоб допомогти Україні відбивати атаки російських ракет та дронів.

Партнерство, до якого також входять США, Нідерланди та Данія, планує придбати сотні ракет ППО малої та середньої дальності та відповідні системи.

Цей внесок, як підкреслив Блер, є частиною військової допомоги Києву вартістю 500 мільйонів канадських доларів, яку канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо оголосив у червні цього року.

Що відомо про військову допомогу від Канади

З моменту вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року Канада виділила понад 8 мільярдів канадських доларів допомоги. У цю суму також входить близько 1,8 мільярда канадських доларів військової допомоги.

Окрім того, Канада передала українській армії декілька своїх танків Leopard 2.

Також Канада займається підготовкою українських військових в рамках операції UNIFIER. Зокрема, канадські спеціалісти вчать українських бойових медиків. Загалом з 2015 року вони навчили різних навичок понад 37 тисяч українських військових.

До того ж, Канада передала українським військовим бронемашини Senator та увійшла до коаліції держав, створеної для навчання українців на винищувачах F-16.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: