fbpx
Сьогодні
15:04 16 Вер 2023

У ЗСУ пояснили, чому так важливо було звільнити від окупантів село Андріївка на Донеччині

Фото: Фейсбук / 3-тя штурмова бригада ЗСУ

Бої за населений пункт Андріївка на Донеччині, який був дуже важливим для військ рф через територіальне розташування, були складними й довгими. Однак українським військовим вдалося його звільнити від окупантів.

Про це розповів український військовий та політичний діяч Максим Жорін у Telegram, 3-тя ОШБр в Telegram.

Як пояснив він, бої за це село були дуже складними.

"Ворог постійно перекидав резерви, тому що для них навіть думка про втрату Бахмута – це кошмар. Вони вбили тут таку кількість свого особового складу, що пояснити це логічно неможливо", – додав військовий.

Як зазначив Жорін, Андріївка стала плацдармом для ЗСУ для просування на Бахмут.

Андріївка

Фото: Мапа

"Насамперед Андріївка – це повний контроль над залізницею, яка є опорною лінійкою для подальшого наступу. Тобто вона є необхідним плацдармом для просування далі, адже завдання українських сил на цьому напрямку – оточення Бахмута, і без Андріївки досягти цього неможливо", – написав він.

Окрім того, Жорін додав, що це є величезним досягненням для ЗСУ.

"Багато хто не вірив, що це завдання нам під силу. Але Третя штурмова впоралася, ще раз показавши свою силу. І насамперед це стало можливим завдяки нашим бійцям", – сказав він.

Також, військові третьої Окремої штурмової бригади опублікували нові кадри операції зі звільнення Андріївки в Бахмутському районі Донецької області.

"Противник вів мінометний обстріл, і розриви мін ставали дедалі ближчими. Штурмовики продовжували полювати на ворога посеред поля бою — у населеному пункті, який кишить росіянами", розповіли бійці.

На відео зафіксовано наступальні дії бійців 3-ї роти 1-го штурмового батальйону бригади.

Кадри зі спаленими деревами і зруйнованими вщент будинками свідчать, що ворог зрівняв цей населений пункт із землею.

Що відомо про контрнаступ Збройних сил України

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Захисникам доводиться стикатися з сильно замінованими територіями та добре збудованими укріпленнями ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: