fbpx
Сьогодні
09:36 01 Вер 2023

Війська ЗСУ мають черговий успіх на Мелітопольському напрямку: що відомо

Українські воїни продовжують успішно просуватися на Мелітопольському напрямі, зокрема, на ділянці Новоданилівка – Новопрокопівка. Закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на зведення речника Генерального штабу Збройних Сил України Андрія Ковальова під час прямого включення під час телемарафону.

Так, сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках.

"На напрямку Новоданилівка – Новопрокопівка мали успіх. Закріплюються на досягнутих рубежах. Завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", – розповів він.

Бахмутський напрямок

На Бахмутському напрямку Сили оборони України продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут. Закріплюються на досягнутих рубежах.

"Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Мар'їнки, Новомихайлівки Донецької області та Вербового Запорізької області", – зазначив спікер.

Але, як підкреслив Ковальов, ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви.

Інші напрямки

Сили оборони України також продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському та Бахмутському напрямках.

"Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Тривають важкі бої. За добу відбулося 25 бойових зіткнень", – констатував він.

Що відомо про наступ ЗСУ

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Окрім того, українські Сили оборони продовжують потужно знищувати російських загарбників не лише на Запорізькому напрямку, але й на Херсонському.

Також, українські захисники увійшли в село Роботине Запорізької області та організували евакуацію мирних мешканців.

Окрім того, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив, що українські розвідники виманили в Україну російський вертоліт Мі-8 разом із пілотом.

Як заявив міністр оборони України Олексій Резніков, військові ЗСУ розкопують по п'ять мін на кожен квадратний метр, встановлених росіянами.

Як зазначала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, окупаційні війська опинилися у пастці й не можуть вийти з Бахмута.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: