fbpx
Сьогодні
11:16 16 Вер 2023

Секретар РНБО: Україні доведеться "викурити" російських окупантів з Криму, якщо вони самі не підуть

Фото: Радіо Свобода

Україна продовжуватиме обстріли тимчасово окупованого Криму і надалі до тих пір, поки ЗСУ не звільнять півострів від російських загарбників.

Про це повідомив секретар Ради національной безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Українському радіо".

Очільник РНБО наголосив, що Крим Сили оборони будуть звільняти у той спосіб, який Україна вважатиме за необхідне.

"На сьогодні виглядає так, що якщо росіяни не підуть з Криму самостійно, нам доведеться їх звідти "викурити" за допомогою зброї, яка є в нас в наявності", наголосив Данілов.

Секретар РНБО також прокоментував обстріли Криму та нагадав про ракетну програму, започатковану у 2020 році. Зі слів Данілова, вона дає свої плоди.

"Частина озброєння, яке вражає ворога на нашій території, зокрема в Криму, – це виконання ракетної програми й наші новітні розробки, які на сьогодні не гірші, ніж західні зразки", – додав він.

Секретар РНБО вчергове наголосив, що українські військові не будуть просити дозволу на використання зброї на території нашої країни, зокрема й в Криму.

"Є певні обмеження щодо використання західної зброї, наші обіцянки партнерам, яких ми обов'язково дотримуємося. На території Росії ми західну зброю не використовуємо. Якщо там щось відбувається, це відбувається лише з використанням нашої вітчизняної зброї, зброї нашого виробництва". 

Данілов також висміяв росіян, які заявляють, що комплекс протиповітряної оборони "Тріумф" нібито неможливо знищити, бо "сам себе захищає".

""Тріумф" дійсно дуже дороговартісна річ, й росіяни заявляли, що знищити ці установки неможливо, що вони самі себе захищають і є настільки надсучасними, що жодна муха чи бджола туди залетіти не зможе.

Як показує практика, вже неодноразово туди залітає те, що потрібно, те, що виготовляють наші підприємства військово-промислового комплексу, за що їм велика вдячність", – резюмував очільник РНБО.

Що відомо про вибухи в Криму

Нагадаємо, останнім часом в окупованому Криму все частіше лунають вибухи. У більшості випадків вони пов'язані з успішними ударами наших захисників по накопиченню ворожих солдатів, техніки та складах з боєприпасами.

Так, 23 серпня було знищено російську зенітно-ракетну систему великого та середнього радіусу дії С-400 "Тріумф". Ліквідована як сама установка, так і встановлені на ній ракети і особовий склад, що знаходився поруч.

 А у ніч на 14 вересня військова контррозвідка Служби безпеки та Військово-морські сили України провели унікальну спеціальну операцію поблизу Євпаторії півострова Крим, знищивши ще один російський комплекс протиповітряної оборони "Тріумф" вартістю 1,2 млрд дол. США.

Окрім того, 9 вересня, в окупованому Криму пролунало чотири потужні вибухи поблизу міста Старий Крим на півдні півострова (Кіровський район АРК) неподалік військового полігону російських окупантів.

Також, 13 вересня, внаслідок атаки на тимчасово окупований Севастополь відбулися пошкодження російського великого десантного корабля та підводного човна.

Україна застосувала британські крилаті ракети Storm Shadow для масштабного удару по штабу Чорноморського флоту росії в окупованому Криму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: