fbpx
Сьогодні
Відео 14:05 07 Вер 2023

На Харківщині прикордонники підняли прапор України над двома селами у сірій зоні

Фото: t.me/mvs_ukraine

У Харківській області над селами Строївка та Тополі українські прикордонники підняли український прапор. Населені пункти знаходяться в так званій "сірій зоні" на кордоні з російською федерацією.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на МВС України.

"Бійці "Сталевого Кордону" Гвардії наступу підняли український прапор в населених пунктах Строївка та Тополі", – йдеться в повідомленні.

Як пояснили в МВС, населені пункти знаходяться на кордоні з росією у так званій "сірій зоні".

"Після деокупації Харківської області, заходити на цю територію було небезпечно через замінування, але зараз прикордонники проклали шлях та підняли прапор України", – пояснили військові.

Після початку контрнаступу України в червні російські окупанти почали стягувати сили на Куп'янсько-Лиманський напрямок, зосередивши там близько 110 тисяч військових.

У Міноборони пояснюють, що таким чином Росія хоче відвернути увагу українських військових й прорвати оборону ЗСУ, але зазнають великих втрат. За словами генерала Олександра Сирського, головне завдання українських бійців на сході — не допустити втрату позицій на цих двох напрямках та продовжувати наступ, щоб вийти на визначені рубежі під Бахмутом.

Що відомо про наступ ЗСУ

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Захисникам доводиться стикатися з сильно замінованими територіями та добре збудованими укріпленнями ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: