fbpx
Сьогодні
Відео 09:24 16 Вер 2023

Воїни ССО розповіли деталі атаки ракетами по кораблях в Севастополі

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Ураження десантного корабля "Мінськ" та російського підводного човна "Ростов-на-Дону", що відбулися в ніч на 13 вересня, стало можливим завдяки Силам спецоперацій ЗСУ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу ССО.

Бійці ССО розкрили певні деталі операції.

Як розповідають спецпризначенці, вони отримали інформацію із декількох джерел про ймовірне розташування великого десантного корабля "Мінськ" і дизель-електричного підводного човна "Ростов-на-Дону" на одному з судноремонтних підприємств у тимчасово окупованому Севастополі.

Для того, щоб ідентифікувати цілі, навести та коригувати вогонь, а також провести розвідку на оперативній глибині противника залучили операторів ССО.

Як зазначають у пресслужбі, група бійців на човнах підійшла до безпечного місця і здійснила пересування до берега завдяки підводним засобам доставки.

Провівши успішну інфільтрацію (проникнення на визначені позиції – ред.), воїни узялися до виконання основної частини операції. За допомогою спеціальних технічних засобів розвідки було виконано ідентифікацію та наведення на ціль.

Під час безпосереднього ураження (Повітряні сили ЗСУ задіяли крилаті авіаційні ракети Storm Shadow –ред.) група здійснювала коригування вогню та підтвердження знищення цілей.

На відео зафіксували наслідки ураження по відповідних цілях. Після цього бійці ССО провели успішну ексфільтрацію (виведення бійців з місця бойових дій – ред.).

"Все це стало можливим завдяки професіоналізму та зухвалості наших воїнів!

Зазначений матеріал публікується через певний час, враховуючи операційну безпеку і змушуючи ворога зрозуміти, що вже немає ніде безпечного місця для них. Йдемо далі!", зазначили у ССО.

Що відомо про враження десантного корабля "Мінськ" і підводного човна "Ростов-на-Дону"

Нагадаємо, що у ніч на 13 вересня у тимчасово окупованому Севастополі пролунали потужні вибухи: окупаційна "влада" міста підтвердила пожежу на судноремонтному заводі в районі Кілен-балки.

У оборонному відомстві загарбників наголосили, що цієї ночі було завдано "удару десятьма крилатими ракетами" по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у Севастополі.

За твердженням російського міноборони, окупаційні засоби протиповітряної оборони збили 7 крилатих ракет, а патрульний корабель "Василь Биков" знищив "усі безекіпажні катери".

Однак "унаслідок влучання крилатих ракет противника дістали пошкодження два кораблі, що перебувають на ремонті", повідомило Міноборони рф.

Окрім того, за даними британської розвідки, підводний човен "Ростов-на-Дону" та десантний корабель "Мінськ" отримали критичні ушкодження у результаті удару України.

Аналітики вважають, що будь-які зусилля з повернення підводного човна до ладу, ймовірно, займуть багато років і коштуватимуть сотні мільйонів доларів.

Своєю чергою, у ГУР заявили, що росія навряд чи зможе відновити пошкоджені підводний човен і корабель.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: