fbpx
Сьогодні
17:21 03 Вер 2023

Цієї осені буде бум: Резніков прокоментував виробництво українських безпілотників

Фото: Рубрика

Міністр оборони Олексій Резніков анонсує суттєве збільшення виробництва українських дронів уже цієї осені.

Таку думку він висловив у інтерв'ю Укрінформу, цитує Рубрика.

Керівник Міноборони зазначив, що майже рік тривав процес спрощення процедури для виробництва дронів.

"Минулої осені ми це зробили, поки все це за новими правилами створювалося – це не швидко, рік майже зайняло. Але я думаю, цієї осені буде бум з виробництва різних українських дронів: літаючих, плаваючих, повзаючих і т.д., і далі це розвиватиметься в обсягах уже", – додав Резніков.

Українські БпЛА

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, на озброєнні Збройних сил України вже понад 20 нових найменувань дронів українського виробництва.

"Ми зібрали 82 виробника суто українського. Вони зголосились робити, і ми на озброєння вже прийняли понад 20 нових дронів, які сьогодні дуже вдало нищать орків і їх техніку", – сказав Резніков.

Він нагадав, що за ініціативою Міноборони було ухвалено відповідну постанову, якою спрощено постановку на озброєння українських дронів.

За словами міністра, раніше для того, щоб новий дрон поставили на озброєння, треба було чекати приблизно два роки, а зараз – це три тижні, "якщо у вас все вірно і ви гарантуєте якість".

Ще одним проривом Резніков назвав постанову, якою підвищено частку прибутку на іноземні комплектуючі під час виробництва дронів до 25%.

"І третій прорив – ми прийняли постанову, якою спростили й прибрали всі збори для ввезення комплектуючих для розробки дронів", – додав міністр.

Також раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів виділив цього року 40 мільярдів гривень для інвестицій в українських виробників безпілотників.

Нагадаємо, 21 липня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Про реалізацію експериментального проєкту щодо виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до безпілотних систем та бойових частин безпілотних систем".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: