fbpx
Сьогодні
16:24 03 Вер 2023

Україна б втратила Київ, Миколаїв та Одесу, якби на початку війни масово не видавала зброю, - глава Міноборони

Фото: Рубрика

За дві доби від початку російської агресії громадянам, які долучилися до лав Сил територіальної оборони Збройних сил України в Києві, видали 21 тисячу автоматів Калашникова. Насьогодні правоохоронні органи цікавляться, на якій підставі це відбувалося.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков розповів у інтерв'ю Укрінформу.

"Тільки в Києві ми за дві доби видали 21 тисячу автоматів Калашникова – людям, хто зголосився йти в ТРО. Тільки в Києві! А тепер просто вдумайтеся: якби ми йшли по папірцях, процедурах – це було б неможливим.

Що ми маємо сьогодні, коли ворог далеко від Києва? Вже представники правоохоронних органів задають питання тим, хто видавав зброю: на якій підставі ви видали автомати? Навіщо ви це робили? Правоохоронні органи!" наголосив очільник оборонного відомства.

Резніков підкреслив, що люди, які ухвалювали рішення про видачу зброї та брали на себе таку відповідальність, тоді були героями, а зараз до них уже є питання.

"І такого буде ще багато. І скажуть: ну, він же у владі, він же погано діє. Ніхто не думає, що це було 24-25 лютого. А ті ж хлопці, яких зараз питають, вони під кулями, під обстрілами везли зброю й в інші міста. У Миколаїв, наприклад. Спитайте Віталія Кіма.

Він чітко скаже: якби мені з Києва не привезли автомати, і я б їх не роздав цивільному населенню, яке зайшло в ТРО, то ми б не втримали Миколаїв. Якби ми не втримали Миколаїв – вони б пішли на Одесу, і Одеса, і Чорне море були б вже заблоковані. І була б інша картина. І таких прикладів я можу навести безліч", – додав міністр оборони.

Окрім того, міністр оборони очікує, що українські пілоти застосовуватимуть F-16 на війні вже навесні.

Як писала Рубрика, зі слів Резнікова, у Силах безпеки та оборони України вже запроваджено 287 стандартів НАТО та до кінця року ще планують запровадити близько 200 стандартів Північноатлантичного Альянсу.

Нагадаємо, що поліція Київської області не фіксує масових випадків незаконного використання виданої людям зброї після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: