fbpx
Сьогодні
09:52 26 Лип 2023

Гуменюк повідомила, що Україну вже атакують "Шахеди", зібрані на території рф

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Ворог вже почав використовувати для ударів по Україні іранські "Шахеди", які зібрані на території російської федерації. Про це свідчить маркування на дронах-камікадзе.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву керівника Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

"Те, що на залишках тих "Шахедів", які були знайдені після останніх атак, були вже маркування до прикладу кирилицею, говорить про те, що виробництво в них вже російське", – сказала вона.

Як зазначила Гуменюк, у зоні відповідальності Півдня росіяни в більшості випадків запускають "Шахеди" зі східного узбережжя Азовського моря. Але були випадки, коли запускали із Кримського півострова.

"Вони використовують для пусків декілька маршрутів і намагаються використати особливості ландшафту для того, щоб приховати свої пересування", – повідомила вона.

Довідка

Одним із найбільш ефективних видів зброї, якою росія обстрілює українські мирні міста, за співвідношенням ціна-результат є іранські дрони-камікадзе "Шахед". Вони мають невисоку вартість ($50-60 тис.), але й купу недоліків, як то невисока швидкість і гучність роботи двигуна. Їх легко виявити, але збивати доволі затратно. Часом полювання на дрон обходиться дорожче, ніж сам дрон. росія використовує величезну кількість "Шахедів" і збирається її нарощувати, тому проблема з часом може лише загостритися.

Після початку повномасштабної війни росія організувала збирання "Шахедів" на своїй території, так би мовити за франшизою. Причому усіляко заперечуючи, що ці апарати мають іранське походження.

Як раніше повідомлялось, росія та Іран хочуть побудувати у рф завод, який міг би поставити понад 6000 дронів іранської розробки для війни в Україні.

США попереджають, що після завершення будівництва заводу з виробництва дронів "Шахед" у росії той може мати значний вплив на війну в Україні.

Також Рубрика повідомляла, що у Татарстані кілька сотень студентів коледжу "Алабуга Політех" залучили до складання іранських безпілотників Shahed.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: