fbpx
Сьогодні
09:38 14 Сер 2023

На Донеччині військові ЗСУ мають успіх в Урожайному, - Маляр

Фото: Ганна Маляр/Facebook

Військові Сил оборони України мають певний успіх в Урожайному на південному напрямку.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву заступниці міністра оборони Ганни Маляр на брифінгу у Military Media Center.

Наші захисники ведуть наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

"Цього тижня тривали бої в населеному пункті Урожайне, там є певні успіхи", – сказала заступниця міністра.

Окрім того, Маляр повідомила, що українські бійці мали певні успіхи південніше та південно-східніше Старомайорського. Там вони закріплюються на певних ділянках.

Нагадаємо, вчора у мережі з'явилося відео, як російські загарбники втікали із Урожайного Донецької області. За селище точилися жорстокі бої. 

Довідка

Цього літа українські захисники активізували наступальні дії на півдні України, а саме на Мелітопольському та Бердянському напрямах. За цей час вдалося звільнити понад 10 населених пунктів.

При цьому просування наших бійців стримують мінні поля ворога та побудована окупантами потужна лінія оборони.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що військові ЗСУ розкопують по п'ять мін на кожен квадратний метр, встановлених росіянами.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що на сьогодні 174 тисячі квадратних кілометрів території України потенційно небезпечні через міни та боєприпаси.

 Україна розбудовує ринок з можливістю закупівлі послуг через аукціони. Вона активно долучатиме до робіт з гуманітарного розмінування іноземних та вітчизняних приватних операторів протимінної діяльності.

А росія у загарбницькій війні проти України продовжує зазнавати втрат. Українські захисники ліквідували 254 380 окупантів, 4 306 ворожих танків, 5 099 артилерійських систем та 4 213 БПЛА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: