fbpx
Сьогодні
18:41 13 Сер 2023

Військові ЗСУ розкопують по п'ять мін на кожен квадратний метр, встановлених росіянами, - Резніков

English version here

Фото: Рубрика

По п'ять мін на кожен квадратний метр розкопують українські захисники, встановлених російськими військами для того, щоб зірвати контрнаступ України.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє Рубрика з посиланням на The Guardian.

"Сьогодні Україна – найсильніше замінована країна у світі. Сотні кілометрів мінних полів, мільйони вибухових пристроїв, на деяких ділянках фронту до п'яти мін на квадратний метр. Російські мінні поля – серйозна перешкода для наших військ, але не нездоланна", – заявив він.

За словами міністра, в України є кваліфіковані сапери та сучасне обладнання, але їх украй недостатньо для фронту, що простягнувся на сотні кілометрів на сході та півдні України.

"На даному етапі кампанії з деокупації нам вкрай необхідна більша кількість техніки для розмінування – від тралів для тралення мін до торпед "Бангалор. Обладнання для розмінування вже давно розблоковано, і ми вдячні нашим міжнародним партнерам за вже надану підтримку", – сказав він.

Міністр наголосив, що важливим кроком у цьому напрямку стало створення на останній зустрічі "Рамштайн" коаліції з розмінування з ініціативи міністра оборони Литви.

"Також життєво необхідно розширити і прискорити підготовку саперів. Вона має бути швидкою і систематичною. Сапери потрібні тут і зараз. Їхня робота рятує життя і забезпечує просування наших військ. Коаліція з розмінування будується за принципом "навчи і оснасти". Її ефективна реалізація наблизить перемогу України", – підкреслив Резніков.

Розмінування України

Через російське вторгнення в Україну та активні бойові дії наша країна забруднена вибухонебезпечними предметами. Деякі аналітики називають Україну найбільш замінованою країною у світі.

Тому Україна розпочинає нову державну політику з гуманітарного розмінування, а також закликає інші країни допомогти у цій сфері.

За його словами Ігоря Клименка йдеться в першу чергу про траси під лініями електропередач та полів.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що на сьогодні 174 тисячі квадратних кілометрів території України потенційно небезпечні через міни та боєприпаси.

Зауважимо, що Україна розбудовує ринок з можливістю закупівлі послуг через аукціони. Вона активно долучатиме до робіт з гуманітарного розмінування іноземних та вітчизняних приватних операторів протимінної діяльності.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: