fbpx
Сьогодні
Відео 22:47 12 Сер 2023

Зеленський: Важливо, аби рф щотижня бачила нову активність світу на підтримку України

Кожна країна, яка працює в межах безпекових гарантій для України, у межах Формули миру, дає державі-агресору сигнал: мир буде, агресія програє.

Про це Володимир Зеленський сказав у традиційному відеозверненні до українців.

«Є в нас іще один результат у роботі з партнерами для безпекових гарантій – Греція приєдналася до декларації «Великої сімки» щодо гарантій для України. Це вже 14-та країна.

Окрім Греції, приєдналися Бельгія, Чехія, Данія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Латвія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Іспанія та Швеція. Я дякую кожній державі!

І наша команда працюватиме далі – заради нових учасників, заради того, щоб кожна держава й кожен лідер, які зацікавлені у спокої та безпеці, могли проявити своє лідерство в тому чи іншому форматі безпекової співпраці.

Мир не має альтернативи. Кожна країна, яка працює з нами в межах безпекових гарантій для України, у межах Формули миру, саме такий сигнал дає державі-агресору. Мир буде. Агресія програє.

Дуже важливо, щоб кожного тижня Росія бачила нову міжнародну активність на підтримку України й нормального життя», – зазначив Зеленський.

Також він особливо подякував кільком країнам, які цього тижня зробили нові кроки для більшої безпеки, більшого захисту наших людей. Передусім Німеччині. Дві додаткові пускові установки «Петріотів» – це дуже вагомо.


За його словами, кожне суттєве посилення нашої ППО – це тисячі врятованих життів людей і реальне наближення повноцінного повітряного щита для України. Кожне наше місто, кожне село мають бути захищені. Це стане основою загальноєвропейського повітряного щита. Коли російський терор програє в Україні – вся Європа переможе.

Також Президент зазначив, що цього тижня наші прикордонники отримали мобільні комплекси медичної підтримки від Нідерландів. Крім того, є готовність Азербайджану надати новий пакет гуманітарної підтримки, зокрема й обладнання для розмінування.

«Україна потребує й техніки від партнерів, і дуже важливо – створення виробничої бази в Україні, щоб ми могли очистити нашу землю від російських мін. І це завдання треба виконати не за десятиліття, а за роки», – наголосив Зеленський.

Загалом станом на зараз 174 тисячі квадратних кілометрів нашої держави потенційно небезпечні через міни та боєприпаси, що не розірвалися. Щодня наші спеціалісти виявляють сотні вибухонебезпечних предметів.

Президент подякував всім фахівцям, які займаються розмінуванням, хто працює заради безпеки України та українців. Та всім, хто б'ється заради нашої держави.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: