fbpx
Сьогодні
13:25 13 Сер 2023

У Міноборони розробили новий нарукавний знак для танкістів: навіщо це рішення

Новий нарукавний знак для бійців 4-ї окремої танкової бригади розробили у Міністерстві оборони України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Міністерства оборони України.

У чому проблема?

Нагадаємо, що у Міноборони вирішили відроджувати українську традиційну історичну геральдику, тому розпочали створювати нові нарукавні знаки для ЗСУ.

"Осучаснення війська! Відновлення історичної геральдики від Центрального управління розвитку супроводження матеріального забезпечення ЗСУ триває", – зазначили у Міністерстві оборони.

Яке рішення?

Для танкістів у відомстві розробили новий нарукавний знак – FUROR ARMA MINISTRAT – "Лють керує зброєю!"

Як це працює?

Як зазначили у міністерстві, саме під таким гаслом і вже з новим, символічним малюнком на рукаві воюють хоробрі танкісти, зазначили у повідомленні.

"Під час бойових завдань проти росіян, навчань і тренувань воїни носитимуть знак у вигляді геральдичного щита із світло-оливковим кантом, а після Перемоги на парадних, парадно-вихідних та повсякденних одностроях виднітимуться яскраві кольори малюнка", зазначили у Міноборони.

Центральним елементом нарукавного знака є світло-оливкова вогнедишна голова лева з чотирма коричневими язиками полум'я, що вказує на специфіку діяльності військової частини.

Танкісти, нарукавний знак

Фото: Міністерство оборони України

Раніше ми писали, що Міноборони створює нові нарукавні знаки для ЗСУ.

Над проєктом нових нарукавних знаків працює команда офіцерів та Експертна рада, до якої входять відомі історики, художники й аналітики.

Зазначають, що кожна ідея, ескіз і кінцевий результат узгоджуються командиром військової частини. Затверджує погоджений проєкт Головнокомандувач ЗСУ або міністр оборони України залежно від підпорядкування.

Відомо, що упродовж 2022 року вже затверджено 110 ескізів нарукавних знаків та 61 ескізів бойового прапора. Із початку 2023 повністю завершено 54 проєкти і близько 20 — на розгляді в Експертній раді.

Як писала Рубрика, під час засідання робочої групи члени комісії одноголосно проголосували про затвердження року заснування міста Покровськ, що на Донеччині — 1881.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: