fbpx
Сьогодні
Відео 19:40 13 Сер 2023

В мережі оприлюднили відео, як загарбники в паніці тікають з Урожайного на Донеччині

Фото: Associated Press

У Мережі з'явилося відео, як російські загарбники втікали із Урожайного Донецької області. За селище точилися жорстокі бої. Наразі офіційної інформації, чи звільнено село від росіян – немає.

Відео публікують у телеграм-каналах, стверджуючи, що кадри – із Урожайного.

На записі видно, як російські війська чимдуж бігли із селища, а українська артилерія "випроводжала" їх у "щасливу дорогу". Після чого російські окупанти бігли ще швидше.

Чи змогли вони втекти – невідомо, оскільки по ним на відмінно працювала українська арта.

Додамо, що Україна поки не коментує ситуацію із селищем, а окупаційна влада вранці 13 серпня заявила про "успішно відбиту атаку" у районі Урожайного.

Довідка

Вранці 13 серпня окупанти повідомляли про втрату населеного пункту на Донбасі. Йдеться про Урожайне.

Урожайне Донецької області на мапі. ФОТО: Google

Аналітики DeepState також відзначають зміну розташування сил на карті.

Дані про те, що в районі Урожайного російські війська втрачають позиції, підтвердив Генштаб у ЗСУ в ранковому зведенні 13 серпня. У публікації зазначається, що ЗС РФ безуспішно намагалися відновити втрачені позиції в районі населеного пункту Донецької області.

За словами одного з російських військкорів, окупаційне угруповання щосили намагалося втримати позиції під українським вогнем з трьох боків. У зведенні військових дослідників з ISW також йдеться про те, що українським захисникам вдалося значно скоротити час між ідентифікацією цілей і ударами з HIMARS. З цієї причини окупаційному угрупованню в західній частині Запорізької області знадобилося відійти на 10 км від передової.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ?

Українські військові вже близько двох місяців ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Як писала Рубрика, російські окупанти намагаються повернути свої втрачені позиції на Шахтарському напрямку. При цьому Сили оборони продовжують стримувати спроби загарбників наступати.

Окрім того, 3 серпня, очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що підрозділи однієї з бригад Нацгвардії просунулися майже на 650 метрів углиб оборони ворога на Мелітопольському напрямку.

Своєю чергою, в ISW зазначили, що окупанти наступають на рубежі Куп'янськ – Сватове – Кремінна, а також у районі Бахмута, на рубежі Авдіївка – Донецьк.

Керівниця Об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що  на південному фронті ворог втрачає кількісну позицію по артилерійських обстрілах, окрім того починає втрачати і територіальну.

Зауважимо, що українські військові продовжують наступати на півдні країні. За словами Ганни Маляр Сили оборони подекуди вже прорвали першу лінію оборони й зараз перейшли на проміжну.

При цьому, як уточнюють в Інституті вивчення війни, удари ЗСУ по критичних російських об'єктах наземних комунікацій, зокрема по мостах в окупованому Криму, є частиною кампанії ЗСУ з перехоплення, спрямованої на створення умов для майбутніх етапів контрнаступу.

Як заявив глава держави Володимир Зеленський, з початку російської агресії   українські воїни знищили понад 5,5 тисячі повітряних цілей ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: