fbpx
Сьогодні
16:10 27 Лип 2023

Рішення для перемоги: українські Сили оборони отримали ще 1700 дронів для контрнаступу

English version here

Фото: З відкритих джерел

У рамках програми "Армія Дронов" українським захисникам на фронт придбали та передали ще 1700 ударних та розвідувальних безпілотних літальних апаратів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram віцепрем'єр-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

У чому проблема?

Українські воїни почали значну контрнаступальну операцію на заході Запорізької області з використанням великої кількості техніки. 

Нагадаємо, речник Генштабу Збройних сил Андрій Ковальов повідомив, що воїни Збройних сил України мали успіх у районі Старомайорського на південному фронті.

А заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що росіяни стягують війська по всіх напрямках, всіма силами намагаються зупинити наступ Збройних сил України.

Однак без розвідувальних та ударних БпЛА нашим військовим не обійтися ніяк, адже в першу чергу – це очі захисників. І скільки дронів не передавали на фронт, їх завжди не вистачає, бо це зазвичай розхідний матеріал.

Яке рішення?

"Підтримуємо контрнаступ — відправляємо на фронт 1700 безпілотників", написав очільник міністерства.

 Як це працює?

""Пташки" зі штучним інтелектом, який допоможе ефективно розпізнавати, а потім знищувати ворожі цілі. Всі безпілотники придбані в межах державної програми Армія дронів", – написав він.

Урядовець зазначив, що всі безпілотники придбані в межах державної програми "Армія дронів".

Що відомо про "Армію дронів"

На початку липня 2022 року стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації, Генштаб ЗСУ та платформа UNITED24 збирають "Армію дронів" для українських військових. Пріоритет проєкту – 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки.

Такі дрони можуть літати до 24 годин на відстань до 160 км та на висоті до 5 км. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Їх складно помітити і ще складніше – збити.

Мінцифри та Генштаб планують закрити дронами всю лінію фронту шириною близько 2 470 км. Безпілотники дозволять моніторити дії окупантів, змінювати військові стратегії й зберегти якомога більше життів наших військових. Аби допомогти ЗСУ і долучитися до збору достатньо переказати кошти через платформу UNITED24. Або передати армії власний дрон.

Як повідомлялося, за понад 11 місяців існування проєкту "Армія дронів" за кошти United24 прибали 3 864 комплекси БпЛА. Сума укладених контрактів становить понад 4,3 млрд грн. Центри підготовки операторів БпЛА навчили 10 тис. військових керувати "крилами". 

Нагадаємо, що у Силах територіальної оборони Збройних сил України сформували інноваційний підрозділ аеророзвідки "Очі яструба".

Окрім того, Норвегія передає Україні 1000 крихітних дронів Black Hornet для ведення розвідки.

До того ж українським захисникам передали понад 600 безпілотників від "Армії дронів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: