fbpx
Сьогодні
15:50 21 Лип 2023

Рішення для перемоги: Кабмін погодив проєкт виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до БпЛА

Уряд погодив дворічний проєкт виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до безпілотних систем та бойових частин безпілотних систем.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабміну, повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

У чому проблема?

російсько-українська війна стала першим воєнним конфліктом, у якому обидві сторони масово використовують безпілотні літальні апарати (БПЛА) різних видів — коптери, дрони-камікадзе i БПЛА літакового типу. Вони використовуються для розвідки, корегування вогню та завдавання ударів. На сьогодні, за нашими оцінками, до 20% втрат противника у живій силі — це наслідок застосування дронів, що здатні виконувати скидання боєприпасів з повітря. 

Яке рішення?

"Погоджено пропозицію Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерства оборони та Міністерства цифрової трансформації стосовно реалізації протягом двох років експериментального проєкту щодо виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до безпілотних систем та бойових частин безпілотних систем", – написав Мельничук.

Як це працює?

За його словами, уряд затвердив і Порядок реалізації експериментального проєкту, яким визначено механізм реалізації експериментального проекту щодо розроблення, виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до безпілотних систем та бойових частин безпілотних систем для сил безпеки та оборони України в частині встановлення організаційних, технологічних та інших вимог до провадження господарської діяльності у відповідній сфері.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: